Snap als Muziek op zondag

Jean Marie
0 reactie(s)
Snap als Muziek op zondag

Tekst JMDB - Foto You Tube ©

Rosa Linn (Rosa Kostandyan) is een Armeense zangeres, die haar carrière startte op dertienjarige leeftijd in 2013. Ze is niet alleen zangeres maar ook songwriter en producer.

Amper zes en ze speelde al piano en deed ook mee aan de preselectie van het Junior Songfestival met 'Gitem'. In september 2021 bracht ze haar eerste single genaamd 'King' uit in samenwerking met zangeres Kiiara.

In maart 2022 werd ze geselecteerd om Armenië te vertegenwoordigen op het Eurosongfestival in Italië. Oekraïne won en Armenië strandde – net na België – op de twintigste plaats. Haar nummer ‘Snap’ werd vrijgegeven in maart 2022.

Op 2 juli 2022 kwam ze ruim een maand na het Eurosongfestival met dit nummer binnen in de Single Top 100 op plaats 55. Het nummer ging viraal op TikTok. Twee weken later stond ze plots op nummer 37 in de Nederlandse Top 40 en werd het nummer ook opgepikt door de Belgische radio's. In de Vlaamse Ultratop 50 bereikte intussen ze met Snap de nummer 1-positie.

Ze is niet alleen. ‘Volare’ van Domenico Modugno strandde op de derde plaats in 1958 maar het werd een wereldhit. Conny Froboess werd in 1962 zesde met haar ‘Zwei Kleiner Italiener’ maar het werd later een klassieker. Wie herinnert zich ‘Congratulations’ van Cliff Richard niet? In 1968 werd hij ‘slechts’ tweede maar het werd een topper.