Soms zou je beter je auto onder de arm nemen en te voet gaan

Bennie
4 reactie(s)
Te voet of met auto

© Tekst Evarist Ganzelever - Foto's Bennie Vanderpiete

Ik wil zeker geen ouwe zeur zijn, maar misschien ben ik er intussen al eentje geworden telkens ik van mijnen hof rijd met de wagen.

Beschouw mezelf zeker niet als een controlefreak, maar heb eens geteld hoeveel keer ik, ondanks het respecteren van de wettelijk toegestane snelheid, op de rem diende te staan.

Om van mijn huis de Colruyt in Lochristi te bereiken in de daluren moest ik bijna met de snelheid van een vurende Kalasjnikov mijn middelste pedaal indrukken.

Bijwijlen voelde ik me net Fred Astaire zaliger die tapdanst! Geen honderd meter ver geraak je zonder je rechtervoet te verplaatsen.  Is het geen wegversmalling dan wel een snelheid afremmende verhoging of een eend met kuikens die uit een opgeschoten berm tevoorschijn komt.

En dit bovenop het chronisch infarct veroorzaakt door alles met wielen onder. Het is zelfs zo dat mijn wagen spreekwoordelijk vanzelf gaat stoppen vlak voor de zebrapaden. Staat er geen oversteker dan springt er altijd wel eentje vanachter de rij geparkeerde wagens.

Facetogen zijn aangewezen, maar helaas nog niet verkrijgbaar op de reguliere markt. Maar ook ik ben wel eens voetganger in onze altijd drukke dorpskom én vervloek dan binnensmonds evengoed die wagens waartussen ik mij een oversteekgat dien te zoeken.

Dan vloek ik eigenlijk op mezelf, denk ik dan. En zo blijft die cirkel vicieus!