Sporters en supporters vierden in Zaffelare

De kampioenviering was weer erg genietbaar. Dit jaar was natuurlijk met de eerste ereburger heel speciaal. Een twee uur durende variatie van interview, huldiging en topacts zorgden voor een heel mooie afwisseling. De drankbonnetjes en de hapjes vormden een mooi sluitstuk.

Lochristi is een topsportgemeente en als er nog eens drie Olympische deelnemers zijn, dan kun je alleen maar trots stralen. Twee uit Zaffelare – Evi Van Acker en Gijs Van Hoecke-  en één uit Lochristi, skiër Robin Van Den Broecke, die enkele jaren geleden deelnam aan de Winterspelen voor de Jeugd.

Er werden ook wereldkampioenen gevierd. Mariette De Craene werd wereldkampioene in het krulbollen bij de Vlaamse Bond. Gijs Van Hoecke is dat natuurlijk ook.

Topsporters ook in heel speciale disciplines of late roepingen. Wat dacht je van ultraloper Chris Dhooge, die op 24 uur meer dan 213 km maalt op zijn sportschoenen? Hij was eerste op de 24-urenloop van Reichenbach met 30 km voorsprong. Werd tweede op het BK in zijn leeftijdscategorie en ook in Brugge viel hij net van de hoogste podiumtrede.

Ferdinand Van den Bussche begon op zijn 60ste te fietsen en heeft  meer dan 142.000 km gereden de afgelopen 15 jaar. Venetië, Lourdes, Compostela, de 11-stedentocht in Friesland. Allemaal fietsbestemmingen.

Dans, muziek en een act wisselden af en Tom Boudeweel zorgde voor pittige interviews.

Peter Geers leidde alles in goede banen en nodigde de vele tientallen sporters uit op het podium voor een aandenken en een foto.

Sporza was er ook. Ongetwijfeld duiken er in overzichten en bij de toekenning van ‘ Sportvrouw van het jaar’ beelden op van deze viering.

Wie een vollediger fotoreeks wil genieten kan terecht op www.lochristi.com –‘ In Beeld’ en wie alle foto’s wenst te genieten moet rechts bovenaan ‘Volledige fotoreportages’ aanklikken.

Met dank aan Lochristi.com en Danny Sey voor het unieke fotomateriaal.

Scroll naar boven