Throwback Thursday: Gumballrace doet ook Beervelde aan

Jan
0 reactie(s)
Throwback Thursday

In deze rubriek kijkt elk van ons achterom. Het is terugblikken op een mooi stukje. Soms achteruitkijkspiegel, mijmering, melancholie of nog steeds een zekere verwondering. Elk van ons graaft even in de digibib van Lochristinaar en serveert het graag tweewekelijks op donderdag.

M'n eerste artikel voor Lochristinaar, toen nog Lo's 4, en meteen toch iets speciaal. Wie ziet zoveel exclusieve en unieke wagens op één dag? De sfeer tussen de toeschouwers en de deelnemers was uniek. Beiden genoten. Jammer genoeg is dit al vier jaar geleden. Bovendien ziet het er niet naar uit dat ze België binnenkort nog eens zullen doorkruisen. Mede door de talrijke aanwezigheid van de politie. Snelle wagens en deze laatste gaan nu eenmaal niet altijd goed samen.

 

© Jan

© Jan

Wie mooie exclusieve wagens wou spotten had zaterdagavond een afspraak op één van de vele bruggen of tankstations langs de Belgische snelwegen tussen Calais en Amsterdam. Wij vatten post op de brug in Beervelde boven de E17 en keken uit naar de doortocht van de Gumballrace die dit jaar ons land aandeed.

Een greep uit het aanbod: verschillende Ferrari's zoals de 458 Italia (spliksplinternieuw) en de 612 Scaglietti, een Bugatti Veyron, Bentley Continental GT's, Rolls Royces, Porsches, Mercedes SLR's, een goudkleurige Lamborghini Murciélago, een roze Aston Martin Vanquish S, Maserati's en zoveel meer. Organisator Maximillion Cooper reed met een exclusieve Morgan Aeromax, een zeldzaam exemplaar.

Bugatti Veyron © Jan

Bugatti Veyron © Jan

Reden ook mee: Baywatch- en Knight Rider-ster David Hasselhoff, Pimp My Ride-specialist Xzibit (met witte Porsche Cayenne) en skate-fanaat Tony Hawk. Wie wil meedoen aan deze race moet er 35.000 euro voor over hebben. Maar voor een echte autoliefhebber die niet krap bij kas zit, is dit geen probleem. En autoliefhebbers zijn het wel. We hoorden dat even verderop de chauffeurs van een Porsche en een Lamborghini benieuwd waren naar de getunede Skoda Fabia van een Belgische toeschouwer!

Porsche 911 © Jan

Porsche 911 © Jan

De Gumballrace gebeurt nog altijd op de openbare weg tussen de gewone wagens en dus moeten de racers, net als iedereen, zich aan de snelheidsbeperkingen houden. Dit gebeurde weliswaar niet altijd. Menig auto's werden door de zwaantjes van de weg gehaald en mochten, mits het betalen van een boete, doorrijden. De gumballrace wordt jaarlijks georganiseerd en duurt deze keer één week. De tocht gaat dit jaar door Europa en Amerika en ze rijden van Londen naar Amsterdam, Kopenhagen en Stockholm. In Zweden stappen ze op het vliegtuig naar Boston (USA). Van daaruit rijden ze naar Québec en Toronto (Canada). Hun eindbestemming is New York. De gumballrace is goed voor een tocht van 4.828 km.

Morgan Aeromax © Jan

Morgan Aeromax © Jan

Bentley Continental GT © Jan

Bentley Continental GT © Jan

© Jan

© Jan

Lamborghini © Jan

Lamborghini © Jan

Ferrari 458 Italia © Jan

Ferrari 458 Italia © Jan

Mercedes SLR © Jan

Mercedes SLR © Jan

Aston Martin Vanquish S © Jan

Aston Martin Vanquish S © Jan

http://www.lochristinaar.com/blog/gumballrace-doet-ook-beervelde-aan