Throwback Thursday: Handboek voor de moderne vrouw

Hadewijch
0 reactie(s)

Vier jaar terug schreef ik over het 'handboek voor de moderne vrouw'. Hét boek dat je werkelijk alles leerde: financiën beheren, wastips, maar ook omgaan met schoonfamilie en datingtips. Wie op het punt staat samen te gaan wonen, zwanger wil worden of gewoon een leuk handboek wil lezen, rep je naar de bib en leen dit boek uit want vier jaar later is het nog steeds even leuk!

 

©girlyengeeky.nl

©girlyengeeky.nl

Een boek voor vrouwen over liefde, familie, gezin, gezondheid, werk, geld, huis en thuis, stijl en etiquette. Excuseer, een boek voor modérne vrouwen. Het boek is een soort antwoord op het Nederlandse Femina, een boek dat heel wat puberende meisjes in de jaren 60 kregen en waar o.a. in stond hoe je je zilverwerk moest poetsen en hoe je je man moest behagen.

'Handboek voor de moderne vrouw' werd geschreven door Aaf Brandt Corstius en Machteld van Gelder, 2 Hollandse dames. Het boek telt maar liefst 445 pagina's en het is heel leuk opgebouwd met mooie illustraties, leuke schema's en uiteraard tekst. Beide dames brengen de inhoud op een zeer nuchtere en vrolijke manier. Je hoeft niet alles té serieus te nemen. Zo staan er bijvoorbeeld enkele mogelijke redenen in waarom je geen geliefde vindt. Je kan dan kiezen uit 'ik ben lelijk', 'ik ben dom', 'ik ben arm', 'ik ben saai', 'ik ben oud' of 'ik ben beschadigd materiaal: een onverwerkt verleden'.

Er staan ook slechte liefdesadviezen in die je moeders moeder je moeder al meegaf zoals: Hij draait wel bij; wanneer hij getrouwd is, zal hij wel rustiger worden én wanneer hij een kind heeft, zal hij wel rustiger worden.

Maar het boek vertelt ook heel wat praktische zaken over budgetbehering, beleggen, zwangerschappen, verhuistips, vitamines, medicijnen, sollicitatiebrieven- en gesprekken, stress, suikerziekte, biologisch eten enz. Alles wat je maar bedenken kan, komt aan bod in dit lijvige handboek. Het is een leuk boek om mee te nemen op de trein voor wie korte ritten maakt. Ideaal om dan af en toe korte stukjes te lezen en wijzer te worden over heel wat moderne dilemma's die vrouwen aanbelangen!