Throwback Thursday: Luxueuze sjaals van alpacawol zijn echte hype

Hadewijch
0 reactie(s)

Eerder dit jaar had ik het over de kwaliteitsvolle sjaals van alpacawol van LNAndes. Toen had ik er eentje gekregen voor mijn verjaardag: de Mini Maria in Dusty Orange. Toen kon ik hem nog niet echt dragen, maar sinds deze week hangt hij steevast rond mijn hals als ik buitenga. Heerlijk warm en zacht, net wat je bij deze vriestemperaturen nodig hebt!

LNAndes of LNKnits heeft ook een grote collectie voor mannen. Mooi cadeau voor vaders, vriendjes, verloofdes of broers. :) De collectie is prijzig maar je krijgt kwaliteit en fairtrade in de plaats. Te koop oa in Oostakker: www.maurice-mariette.com

Haar naam is Ellen Kegels. Haar zaak? LNAndes, opgericht in 2011. LNAndes maakt luxueus alpaca-breiwerk. Dat zijn in hoofdzaak sjaals, mutsen en pulls.

De collectie bestaat uit elf handgemaakte sjaals in verschillende kleuren en drie verschillende maten (Big Bertha, Long Lucy en Mini Maria). Hierbij horen ook telkens de LNBeanies of mutsen. Sinds deze winter is er ook de Cosy Charlene, een pull met laag uitgesneden hals/rug, want je kan de pull langs beide kanten dragen.

Ellen Kegels runt haar bedrijf samen met haar zus Anneleen. LNAndes draagt eerlijke handel hoog in het vaandel. Voor haar breiwerk werkt ze samen met DIA (een internationale goodwill organisatie) uit Ayacucho in Peru.

Sinds kort komt haar zaak echt van de grond en zagen we haar al passeren in De Standaard, De Morgen, Volt en andere media. Er is ook een personage in 'Marsman' op 'één' dat een sjaal van LNAndes draagt. Ook Eva Daeleman en Tatyana Beloy zien we regelmatig met hun Big Bertha.

De sjaals en dergelijke zijn vrij prijzig, maar je betaalt voor eerlijke handel, kwaliteit en handgemaakte producten.

Wie zelf aan de slag wil en een beetje handig is, kan Ellens boek 'Goedgemutst' kopen in de boekhandel. Wat wol en breinaalden erbij halen en je kan op druilerige namiddagen zelf aan de slag!

Ik ben binnenkort jarig en een Mini Maria staat al op m'n verlanglijstje.