Throwback Thursday: Origineel met Ikea

Jan
0 reactie(s)

Meubelen heb ik genoeg, Ikea-meubelen inbegrepen. Maar met de bestaande iets origineels en 'on-ikea' doen, kan wel nog steeds. In het verleden ging het hier al eens over ikeahackers.net, een website met inspiratie om je ikea-meubelen te pimpen of om te bouwen. Deze week kreeg de eigenaar echter een brief in de bus dat ze de naam Ikea niet mag gebruiken? Om de eigenaar een hart onder de riem te steken, blikken we terug de website, want hoelang zal hij nog (mogen) bestaan?

Bibliotheek van Billy kasten -     © www.ikeahackers.net

Bibliotheek van Billy kasten - © www.ikeahackers.net

Wat een tegenstelling zou je denken als je de titel leest. Iedereen heeft al eens toegegeven aan de Ikea-hype. Het geel-blauwe woonwarenhuis is heel populair. Zeker als je er voor een spotprijsje mosselen met friet kan eten, maar daar gaat het hier niet over.

Het Zweedse Ikea biedt frisse trendy meubelen en toebehoren aan. Je kan je hele woonkamer veranderen in een toonzaal als je dat wil. Of je kan net als ik je boekenkast en bureau-kast in Ikea halen. Dan ben je eerder een praktische shopper: handige opbergmeubelen voor weinig geld.
Maar je hebt ook kopers bij Ikea die niet zo doorsnee zijn. Zij volgende de handleiding voor een bouwpakket niet zo nauwgezet maar geven er een originele toets aan. Zij worden Ikea-hackers genoemd.

Ze gebruiken slechts delen van een bouwpakket zoals bijvoorbeeld de poten van een bureau. Het blad zelf is een eenvoudig houten pallet.
Meer van dit vind je op http://www.ikeahackers.net

Trap van expedit kasten -     © www.ikeahackers.net

Trap van expedit kasten - © www.ikeahackers.net

Luster van Tertial bureaulampen -     © www.ikeahackers.net

Luster van Tertial bureaulampen - © www.ikeahackers.net