Throwback Thursday: Zuid Afrika Sommelier World Cup

Jean Marie
0 reactie(s)

In deze rubriek kijkt elk van ons achterom. Het is terugblikken op een mooi stukje. Soms achteruitkijkspiegel, mijmering, melancholie of nog steeds een zekere verwondering. Elk van ons graaft even in de digibib van Lochristinaar en serveert het graag tweewekelijks op donderdag.

In 2010 plaatsten de Rode Duivels zich niet voor het WK in Zuid-Afrika. Ik nam toen deel aan een internationale wijnwedstrijd van WOSA maar strandde in de Belgische Finale. Ik oefende toen met de taal. Mijn Braziliaans (of Portugees) stelt helemaal niets voor.

Jean Marie De Baene

Jean Marie De Baene

Het is binnenkort al voetbal wat de klok slaat nu die World Cup niet zo veraf meer is. Ondertussen neem ik hier deel aan de halve finale van de Sommelier World Cup waarbij de winnaar van elk land in oktober naar Zuid-Afrika mag voor de grote finale met het kruim der sommeliers uit de hele wereld. Ik ben alvast dat Zuid-Afrikaans aan het bestuderen en wou er u graag een voorsmaakje van serveren.

Ik hoop dat ik in oktober vliegtuig ry richting Kaapstad in het gezelschap van mooie zweefteven die af en toe iets uit de yskas halen op die lange vlug en waarmee ik een geselzie kan maken. Amsterdam wordt dan wellicht mijn wegspringplek. Mijn schaduwbril neem ik alvast mee. Het is al een rukkie dat ik nog vloog. Een valskerm zal ik hopelijk niet nodig hebben. Ik hoop natuurlijk dat er geen rookmis is, geen sleg weer zodat we dat paniekknoppie niet hoeven in te drukken. Deurmekaarspul kan ik missen als kiespijn.

trekhut

sleurhut

Eenmaal veilig geland (ik hoop dat de lugdraden werken bij de landing) ga ik wellicht onmiddellijk naar de aftrekplek. Misschien huur ik wel een auto, geen lorrie. Ik hoop niet te veel sleurhutten of carava tegen te komen op het verbypad rond de stad want Nederlanders vind je overal. Mijn flikkerlig moet ik wel goe gebruiken want ze rijden daar link. Alleen ompaden kunnen nog roet in het eten gooien. In de stad is het wellicht aangewezen je auto achter te laten in een onderdakparkering en de moltrein te nemen om een eetplek te vinden. Ik ben geen plantvreter en houd ook niet van karringmelk. Daarom hoop ik op meer dan wegneemeten. Die pilledraaier zie ik ook liever niet. Op de kamer is er wellicht een beeldradio en niet al te veel lokfilms want daar heb ik een hekel aan. Ook de obligate animatie 's avonds met een trekklavier laat ik graag passeren. Wellicht zijn er heel veel mooie wingerdstokken om kickies van te maken en bezoeken we mooie wijndomeinen zoals Agterkliphoogte, Scherpenheuvel en Overberg. 2010 was een mooi oesjaar. Jerepigo is wat zoet maar een hanepoot of een pinotage zijn niet te versmaden. Ik hoop dat ze aandacht hebben voor de omegevingsbewaring. Of misschien houden we wel een partytjie in het gezelschap van prikkelpoppen terwijl ik me een beetje een oujongkerel voel? Of moet ik gewoon thuis blijven?

http://www.lochristinaar.com/blog/zuid-afrika-sommelier-world-cup