Tijd voor Portland – Sensational

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Portland - Lochristinaar - © Hana Knizova

Tekst Evarist Ganzelever © Foto's Hana Knizova

We zijn inmiddels beland in de aanloop naar de weken die gezwollen staan van melancholie en dromerigheid, en in dat plaatje past de nieuwste van Portland helemaal.

Portland, dat zijn Jente Pironet en Sarah Pepels. De twee leerden elkaar kennen aan de muziekschool in Hasselt, waar ze niet alleen hetzelfde studentenhuis deelden, maar ook de liefde voor het werk van Elliot Smith (Amerikaanse singer-songwriter en multi-instrumentalist). Het werd snel duidelijk dat hun stemmen perfect in harmonie met elkaar zijn, bedwelmend en rustgevend.

Portland - Lochristinaar - © Hana Knizova

In 2018 kwam Portland als winnaar uit De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. En dan ging het snel. In 2019 op het podium van Rock Werchter met kort daarna hun debuutalbum 'Your Colours Will Stain'. Een album dat werd bedolven onder de positieve recensies. Volgende jaar, op 19 april, stellen ze hun tweede album 'Departures' voor in de Ancienne Belgique. Maar nu al is er hun single 'Sensational'. Een wat bitterzoet, zwevend nummertje dat ons met een dromerig gitaarlijntje kabbelend naar het jaareinde voert. Magische muziek die op zijn plaats is, nu de kerstlichtjes in het straatbeeld verschijnen en schijnen.