Tuindagen met o.a. de T van Thee, I van InFuse en E van exposanten

Hadewijch
1 reactie(s)

Op 7, 8 en 9 mei 2015 gaat de lente-editie van de Beerveldse Tuindagen door. Het is één van de weinige buitenevenementen in onze streek die, of het nu goed of slecht weer is, zo'n mensenmassa op de been brengt.

We mogen ondertussen wel zeggen dat de Tuindagen een begrip zijn geworden. Elke letter staat dan ook voor iets wat het zo charmant maakt. Kijkt u even mee?

T van thee. De rode draad dit jaar is 'Tea in de Garden'. Daarmee spelen ze mooi in op de opmars van thee. Thee is 'de nieuwe koffie' als we trendwatchers mogen geloven. Vooral gezondheidsgoeroe's zweren bij groene thee. Maar er zijn zoveel unieke soorten die u ongetwijfeld tijdens deze edtie zal ontdekken. Wat ook zeker de moeite waard zal zijn, is de 40 meter lange 'Tea in the Garden'-tafel van Gudrun Cottenier en haar cursisten van de bloemenschool 'De Groene Verbeelding' uit Oudenaarde.

U van up-to-date of een verwijzing naar de website www.parkvanbeervelde.be waar u alle praktische info terug kan vinden en ook meer info over de standhouders en initiatieven.

I van InFuse, een initiatief van vijf studenten van de UC Leuven-Limburg (fusie van drie hogescholen). Zij verkopen een houten kistje met vier theekruiden en nemen daarmee deel aan het Small Business Project in samenwerking met Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen).

N van natuur. Telkens ik in het park vertoef, sta ik versteld van de rijke biotoop die het herbergt. Het kan tussen de verschillende standen soms nogal druk zijn maar eens je een stapje verder zet in het park, ben je meteen in een oase van rust waar je je zelf even graaf of gravin kan wanen.

D van demonstraties, zoals o.a. die van de Tuinbouwschool in Melle, bloemschikken, spinnen van Alpacawol, composteren en het verzagen van bomen.

A van aangenaam. Aangenaam in die zin dat er voor elk wat wils is. Je kan inspiratie opdoen voor tuin en terras of ook echt allerlei inkopen doen om je tuin of terras een make-over te geven. Er zijn standen waar je leuke hebbedingen kan kopen of waar je compleet nieuwe zaken ontdekt. Je kan wandelen en lekker eten (de broodjes verse geitenkaas zijn ZEKER een aanrader) en je kan even uitblazen op een gezellig terras of op een plekje naar keuze op het domein.

G van graaf Renaud de Kerchhove de Denterghem die samen met zijn echtgenote Valérie Lavault twee keer per jaar zijn domein ter beschikking stelt voor dit event. Valérie heeft trouwens ook een stand met juwelen in de villa. Ze maakt juwelen, geïnspireerd door de orchidee.

E van exposanten. Met z'n 220 zijn ze ongeveer. Ze komen van overal en elk toont trots waar hij/zij goed in is.

N van nooit saai. Ook al is het al de zoveelste editie van het concept. Ik heb nooit de indruk dat het verveelt. Er is telkens een nieuw thema dat uitgewerkt wordt en er valt zoveel te beleven en te zien dat er telkens wel iets nieuw in het oog springt. Bovendien heb je een lente- en een herfsteditie, en alleen al het park is dan zo verschillend!

Lochristinaar geef 15 duotickets weg! Wie kans wil maken op een toegangsticket voor 2, stuurt zijn/haar antwoord op onderstaande vraag naar info@lochristinaar.com 

Belangrijk! Vergeet niet je naam en adres te vermelden! Meedoen kan uiterlijk tot woensdag 22 april 2015.

Wedstrijdvraag: Wat is de Franse benaming voor 'graaf'?

Veel succes! De winnaars worden bekendgemaakt op maandag 27 april 2015 en de tickets worden thuiisgestuurd..