Uitwisselingsprogramma

De zomer overvalt me nogal abrupt. Niet dat ik de warmte en de lange avonden niet waardeer, integendeel. Alleen: ik was er lichamelijk nog niet aan toe.

Ik verklaar me nader. De winter is de periode waarop alle behaarde zones vrijelijk hun gang mogen gaan. De lente betekent vaak een zachte overgang naar meer beperking inzake de haargroeiwildgroei.  Dit jaar geen zachte overgang, maar een abrupte start: van 15 naar 25 graden in één dag. Dan sta je op, de zonnestralen breken door de vensterbekleding en toveren meteen een lach op je verfrommelde ochtendlijke gezicht. Ramen open, wapperende haren in de ochtendbries, let the sunshine in.

En dan blijft de blik hangen, gericht op die bleke voeten onder een zo mogelijk nog bleker benenstel. Er wappert net iets teveel. Lichte paniek wanneer het besef komt dat die schaduw op mijn schenen geen schaduw is maar natuurlijke beharing. En alle Conchita's ter wereld kunnen mij niet overtuigen om dat te laten staan, ook al zou ik niks liever doen. Daar gaat dan die lach en blijven alleen de frommels over.

Het stemt me tot nadenken. Het is een rare wereld, soms. Daar sta ik in volle zomerglorie met mijn behaarde schenen, terwijl er mannen rondlopen die geld zouden geven voor zo'n bros op hun hoofd. Het is waar dat de technologie dromen mogelijk maakt, maar wat nog niet is uitgevonden is een uitwisselingsprogramma tussen kale mannenkoppen en behaarde vrouwenbenen. Een winnende gedachte als je 't mij vraagt.

Zo enthousiast was ik over mijn nieuwgeboren winnersidee dat ik maar meteen wat mannen heb aangesproken. Maar zo blij waren ze niet. Het probleem zat 'm in het onderhoud, zeiden ze. Het idee van niet meer kaal te zijn kon de mannen wel boeien, dat niet, maar ze opteerden voor een meer synthetische begroeiing. En nog wel in de vorm van tapis plein. Rijk kleurenpalet en af en toe eens stofzuigen en klaar. Om maar te illustreren hoe praktisch mannen denken.

Tja, mannen, 't is ook nooit goed. Ik laat dat haar maar nog even staan. Misschien kan ik wel nog een deal sluiten met een West-Vlaamse tapijtfabrikant of zo.

Scroll naar boven