Uniek concept: de zeeklei van Mien De Winter

Hadewijch
0 reactie(s)

Zondag 28 juni vond het evenement 'Open Tuin' plaats in de Tuinbouwschool in Melle. Een prachtig kader waarin vanalles te beleven viel. De Beerveldse kunstenares, Mien De Winter, was er ook met haar unieke creaties van keramiek en klei.

We ontmoetten Mien op de kunst- en ambachtenmarkt op het grasveld naast het kasteel. Haar bekende en populaire schaapjes stonden er, maar er was vooral aandacht voor een uniek en nieuw concept: zelf gedolven zeeklei.

Mien verzamelt de zeeklei op het strand van Bredene en maakt er mooie schalen en urnen van. Ze gebruikt het volledige natuurlijke materiaal inclusief zand, schelpen, steentjes en zeewier.

Het unieke aan deze zeeklei? Wanneer je het afbakt in de oven, weet je nooit precies welk eindresultaat je zal verkrijgen. Sommige stukken hebben een glanzende laag die lijkt op een vernislaag, andere stukken zijn dan weer veel ruwer en hebben veel meer reliëf.

Het concept van de zeeklei is uniek want niemand anders gebruikt en bewerkt het op de manier zoals Mien het doet. Wie nieuwsgierig is geworden naar dit en meer kan altijd surfen naar haar website: https://dewintermien.wordpress.com/

Van 4 juli tot eind juli kan je haar werk bezichtigen in de Art-hill galerie in De Haan - www.arthill.be