Valentijn voor gevorderden

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Valentijn 2020

Tekst Evarist Ganzelever - Foto's Annick Gentier ©

Volgens Engelse bronnen zou het feest van Valentijn op 14 februari gevierd worden omdat de vogels rond die tijd beginnen met het uitkiezen van een partner.

Valentijn 2020

Wij zijn dan wel geen vogels, maar vraag me toch af of je op een dag als vandaag per se de liefde dient te bedrijven? Al had ik in het verleden helemaal geen Valentijn nodig om me aan een portie intieme romantiek te herinneren. Het lijkt wel of Valentijn tot een soort afrodisiacum is verworden, wanneer ik registreer hoe sterk het beeld van elkaar diep in de ogen kijken op een schapenvelletje voor een knisperend haardvuurtje nog leeft. Rode rozen en zeemzoete chocolaatjes vervolledigen het plaatje.

Valentijn 2020

De beeldvorming toont ons geen enkel romantisch scenario van koppeltjes die samen aan de keukentafel hun avondbrood smeren, of met z'n tweetjes de living aan het behangen zijn. De ene papt, de ander strijkt de rollen tegen de muur, waarna ze hun blikken liefdevol laten samenvloeien op het resultaat. Het gebeurt beslist, maar het blijft onder de radar. Voor de horeca en giftsector valt er hiermee immers niet te scoren.

Valentijn 2020

Voor wie zich het grote Valentijncircus als opgewarmde kost laat aanvoelen, zijn er natuurlijk alternatieven om je huidige relatie mee te versterken. Zo smaakt chocolade zonder hartvorm beslist ook lekker bij het ontbijt en een boeket rode rozen, spontaan geschonken op een willekeurige dag, blijven beslist iets langer fris in de vaas!