Verkiezingen – toorts of koorts?

Jean Marie
0 reactie(s)

Het is wat één tegen allen en allen tegen één. Ik heb net over de taalgrens gekeken. Wallonië - our friend sinds eeuwige structuur - is al een tijdje vijandgevoel onder Vlaamse kerktorens.

Hier wil N-VA absoluut zonder linkerschouder de huwelijksboot in. In Wallonië was de MR de laatste om elk aanzoek af te wimpelen. Belgische Koorts richting 25 mei met duidelijke exclusieve?

De macht wenkt en beloftes verwelken dan vrij snel. Jobs zijn belangrijk. Misschien breken we een nieuw wereldrecord dat al op onze naam stond? We deden ooit beter dan Irak.

Vlaanderen heeft 124 politieke banen vacant verklaard waarvan 6 in het Hoofdstedelijk Gewest. 21 uitverkorenen mogen richting Europees Parlement in Brussel en ook wel eens naar het kostenverslindend Straatsburg. We hebben natuurlijk nog andere regeringen in het land van Ensor en Appel. Er zijn ook al postelectorale deals gesloten.

Sommige ‘ Verkozenen des Volks’ zijn al een tijdje niet meer op de parlementaire werkvloer verschenen. Of vertrokken al dan niet met een afscheidsattentie. Of ze lieten de inslag van een dwarrelende sneeuwvlok achter en dat zorgt steevast voor winterse paniek.

De oorlogskas van LDD bedraagt zo’n 1,5 miljoen euro. Zij trokken zich bijna terug achter de frontlinie van De Groote Oorlog. De CD&V mag meer dan 5 miljoen uitgeven en alle partijen samen zo’n 54 miljoen. Brievenbussen zullen ongetwijfeld kreunen onder bomenrijke overtuigingsbusiness.

Er zijn 7 kandidaten uit eigen gouw. Open VLD heeft net als CD&V 2 kandidaten. NV-A – Sp-a en Vlaams Belang elk 1. Dat wist u ongetwijfeld al via plakborden – reclamefolders – FB – twitter – affichecampagnes – tuinborden en diverse media.

Ik mis vooral het welzijn van mensen in deze campagne. Waarom gaat het ook niet over een verse hap lucht – windmolens – pluktuinen - gezonde voeding – een bosje dicht bij de deur - burn outs of de toekomst van onze kleinkinderen in 2100? Het zijn vooral anticampagnes om elkaar vliegen af te vangen. De kracht of de angst van of voor verandering heerst.

De stemplicht wenkt. De Rode Duivels gaan dan bijna richting Brazilië en er komt geen staatshervorming de volgende 5 jaar. 11 en 21 juli zijn vaste data. De blokperiode en de examenuitslagen zijn al dan verteerd en Tomorrowland wacht.