Vlaanderen mijn Land, het succesland van LikeMe

Claudine
0 reactie(s)
Vlaanderen mijn Land, succesland van LikeMe Maud Thor

Tekst Claudine - Foto JMDB ©

Wie jonge kinderen of kleinkinderen heeft kent de bende van LikeMe ongetwijfeld. Wie dat kindergeluk niet in huis heeft die mist –behalve dan dat geluk- ook nog een revival van Vlaamse meezingers uit de jaren stillekes.

LikeMe is een coproductie tussen Fabric Magic en Ketnet, die tevens verankerd zit op de zender KetNet en een frisse jeugdserie brengt, doorspekt met gerecycleerde muziek en hippe danspasjes. De serie is geweldig populair in Vlaanderen. Dit succes wordt handig verzilverd door online streaming, albums, singles en uitverkochte concerten.

Verrast en verbluft hoor ik hoe vrolijk onze kleuters en scholieren de nostalgische liedjes meezingen. In een opgelapte versie schetteren hun jeugdige stemmetjes: ‘Opzij, opzij, opzij’; ‘Goeiemorgen morgen’; ‘Soldiers of love’; ‘Zij heeft stijl’; ‘k voel me goed’; ‘Laat de zon in je hart’ …
Vooral de ietwat euforisch optimistische teksten kennen de meeste bijval. En bij dat gezang voert ons nageslacht de bijhorende danspasjes minutieus op.

Thor Like Me

Hoe de acteurs van LikeMe het Vlaamse feest met de gerecupereerde ode van Will Tura vieren ziet u hierbij. Zowel ‘De Keizer van het Vlaamse lied’ als de Cast van LikeMe verheerlijken lyrisch de malse regen, de liefdevolle wind en het gouden zonlicht op deze Vlaamse Feestdag.

Aan alle Lochristinaren een fijne 11 juli!