Voilà

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Last Minute reis

© Evarist Ganzelever

Een vliegtuigzetel boekte ik tot dusver altijd ver op voorhand, tenminste wanneer ik een bestemming in gedachten had. Zo was er niet alleen het idee een eerlijke prijs te betalen, maar kon ik me tevens mentaal voorbereiden op de reis.

En nu klikte ik ‘verdergaan’ aan op m’n pc tijdens een scrol stop bij ‘Alle last minutes’. Er eens van tussenuit via één muisklik. Dat de bestemming het leidmotief was en de prijs eerder secundair, klinkt misschien wat tegenstrijdig binnen de lastminutefilosofie.

Nu stond ik altijd al sceptisch tegenover dit soort reishandel en vandaag is dit nog steeds aan de orde. Ik voel me dan ook een radertje in die grote commercemachine, noem het gerust het dumptariefcomplex!

Bon, ik laat me dus naar een plekje vliegen alwaar ik een weekje eilandarrest ga uitzitten! Dit impulsief gekozen ballingschap is eigenlijk ingegeven vanuit enige zelfkennis en wel zo dat ik, wanneer in den vreemde, een zeker soort onrust genereer. Mijn zwerversmentaliteit is er verantwoordelijk voor dat ik altijd vrij snel de andere kant van de heuvel wil zien. Zo komt het dat de boeken in mijn reisbagage nooit uitgelezen worden en schrijfintenties zelden op papier of laptop terechtkomen.

Deze keer zal het me beslist lukken. Omringd door ondoorwaadbaar water wil ik aanzetten van manuscripten uitwerken, wat gedichten schrijven en een paar boeken verslinden in de schaduw van een olijfboom.

Alleen mekkerende geiten kunnen nog mijn intenties doorkruisen!