Waar komen we op een regenachtige zondag onze buren tegen?

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)

Juist, in één van die grote winkelzaken aan de rand van Gent. Waar ze 'meer dan 1.000 producten op voorraad' hebben. Maar eigenlijk gaan we op de koffie bij een vriend, bij Arsène Weba.

'Kaak kaak nen twiedekker!' Het persoontje ontsprongen uit de tekenpen van cartoonist Marec zorgt er mede voor dat het meubelbedrijf bezoeken eerder een vorm van entertainment is dan een koopuitstap.

In musea kan je op zondag de bezoekers gewoonlijk tellen op één hand, cultuur is minder aaibaar, kijken mag, aankomen niet!

Maar niks van dit alles bij Arsène, waar je de veren uit de matras mag piepen of een reproductie van 'Het wenende meisje' ondersteboven mag houden om de materie te keuren.

En wanneer ook ik zit geïnstalleerd met een tas koffie van het huis, de omgeving observeer als was ik Google Street View, dan valt mij het verschil tussen de dagjesmensen en geïnteresseerde potentiële kopers duidelijker op.

De ene besnuffelen de koopwaar met de intensiteit van een hond die een keutelplaats zoekt, de anderen zijn zonder twijfel window shoppers die kringen lopen.'Daar zijn we al geweest', klinkt dan ook als iemand die liever voor de televisie, met zicht op 'De Ronde van Vlaanderen', bleef plakken!

Dit in schril contrast met het enthousiasme bij diegenen die je hun huwelijksuitzet ziet overdoen, beslist de verkeerde keuzes uit het verleden willen vermijden.

Tijd en smaak veranderen, al liep ik mijn grootmoeder haar lederen (nu lederlook) relaxzetel – model jaren '60 – hier ook tegen het lijf!

weba