Waar nog je illegale liefde verklaren?

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)

Tekst Evarist Ganzelever - Foto JMDB ©

Gezien in de pers: 'Mobiele camera's om sluikstorters te ontmaskeren.' Allemaal goed en wel, maar ook schuinsmarcheerders delen in de klappen!

Is het geen trajectcontrole die je beloert dan wel de alziende glazen oogjes die de invalswegen naar onze gemeente bewaken. Je kan geen kruispunt oversteken of je laat er je signatuur achter. En dan zijn er ook nog de BIN's, de Buurt Informatie Netwerken, die al in werking schieten bij een  kwartiertje met je standlichten aan parkeren onder die kapotte verlichtingspaal. Nog voor eventuele zuchten de kans krijgen te condenseren op de binnenkant van je autoruiten hangt er al een helikopter boven je hoofd te cirkelen, word je stante pede met pek en pluimen ingesmeerd en de wijk uitgejaagd. Dan maar een winkelpand induiken om even uit beeld te zijn, denk je dan. Maar ook hier weet je je geobserveerd.

De tijd dat God het monopolie had op het alles zien lijkt voorgoed voorbij. De nieuwe goden kunnen, in tegenstelling tot de oude, nog niet je gedachten lezen, maar hun tentakels reiken wel tot diep in de voering van je portemonnee. Privacy of veiligheid, het blijft een wankel evenwicht, al neemt de verleiding dan ook toe te evolueren naar een Big Brother-samenleving.