Was op zoek naar goedkopere energie

Veel meer mensen dan vroeger veranderen van energieleverancier en gaan op zoek naar goedkopere alternatieven. Ik heb dat ook gedaan en dit jaar veranderde ik zowel de gas- als elektriciteitsleverancier.

Nu Electrabel al een tijdje ‘not amused’ is met de aanpak door de Federale overheid maar misschien nog te weinig inspanningen levert om klanten te houden, ging ik op zoek naar een goedkoper alternatief.

Het is soms moeilijk zich te laten inlichten en na te gaan wanneer je best de overstap maakt? Een eenvoudige simulatie, met de rekening naast je, maakt snel veel duidelijk.

Ik ben dan ook overgeschakeld naar een leverancier van alleen 100% groene stroom. Moest wel één aandeel kopen van 250 euro dat 4% rendement oplevert. De overschakeling gebeurt pas vandag omdat er bij deze leveranciercoöperatie een wachttijd is van 6 maand.

Voor gas heb ik hetzelfde gedaan. Het licht blijft branden en de gasbrander blijft zijn taak wonderwel volbrengen nu het wat kouder is.

Op de site hieronder kun je Test-Aankoop vinden en Mijn Energie. Van deze laatste kun je vb. elke maand een nieuwsbrief ontvangen met een mooie vergelijking van wie nu weer goedkoper is, acties doet of wat dan ook.

Naar coöperaties moet je even zoeken maar ze staan er ook op.

Veel succes in de zoektocht die ook gezond is voor de portemonnee.

Je bespaart er vele honderden euro’s mee en hopelijk blijft dat in 2013 ook zo..

Meer informatie: www.creg.be/nl/compprix.html

Scroll naar boven