Wie braaf was krijgt lekkers!

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)

chocolade_sinterklaasDe kloonklazen zijn terug in het land, soms in vier handelszaken tegelijk, in één en dezelfde winkelstraat.
Zes december is hun ultimatum, daarna moeten ze het land uit, zo niet riskeren ze dat de kerstmannen hen op de synthetische baard trappen.

Beide heren hebben dan wel diezelfde buitensporige lange baardgroei en oudmodische outfit gemeen en beogen hetzelfde doel, ze weigeren wel angstvallig om in elkaars aanwezigheid gezien te worden.
Dit om het "één pot nat" beeld niet te voeden, kinderen niet op het idee te brengen dat deze twee heren een en dezelfde rode satijnen vlek zijn, een Siamese heilige!
Ik ga ervan uit dat het Sintenbudget dat de gezinnen uitgeven beslist zou dalen in cumul met dit van de Kerstman.
Het is commercieel gezien een betere optie het jeugdige volkje tweemaal na elkaar aan moeders rok te laten trekken dan eenmaal.
Omgevingsfactoren maken dat je als ouder weinig keus hebt om niet mee te draaien in dit circus.
De diensten, noem het voor mijn part zitdagen, van de Sint zullen meer dan waarschijnlijk fiscaal aftrekbaar zijn voor de betrokken winkel of handelszaak, naar ik vermoed.
Veel kans dat deze optredens ressorteren onder publiciteitskosten, als vleselijk alternatief voor een 1/6 advertentieruimte in het lokale advertentieblad.

Hoelang gaat het nog duren vooraleer het "Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding" zal vallen over die knechtenrol die gekleurde pieten reeds een eeuwigheid te beurt valt?
Zien we binnenkort een roze piet die zich een baard aanmeet en de staf ter hand neemt?
Een onttooide bleke Sint die zich doorheen mijn schoorsteen wringt, de nachtelijke paardenvijgen van de terrassen veegt?
De sprookjes worden langzamerhand overhoop gegooid, het goede en het slechte hebben elkaar dan wel al gevonden in een grijze schemerzone, het blijft afwachten wie er als eerste zal uit tevoorschijn stappen!
Net zoals in het echte leven vallen monumenten van hun sokkel, waaien mijters af en tonen de naaktheid van diegene die eronder huisde.
Huisjes storten in en op hun fundamenten verrijzen nieuwe tijden.
Aan de volgende generatie om uit te gommen wat wij vandaag niet (kunnen of willen) zien!