Wie rijdt er allemaal zo rond in een Dacia Duster?

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Wie rijdt er allemaal zo rond in een Dacia Duster?

© Evarist

Je kan bij wijze van spreken geen parking meer op of er staat een Duster of twee. En je hoeft er niet voor naar de Aldi of Lidl te rijden. Ook tussen de Mercedessen en Audi’s hebben ze hun plaats veroverd.

Een Dacia sleept niet dat stigmatiserende met zich mee van wat hetgeen ooit Lada zijn deel was. Er schiet me niet onmiddellijk een grapje te binnen over een Dacia, maar dat kan aan mij liggen, omdat ik al heel mijn leven met Fransen rondrijd.

Hebben de eigenaars van zo’n compacte Duster SUV lak aan trends of zijn ze immuun aan de blikken van hen die de moed niet hebben er zelf met eentje rond te rijden? Laat het ons weten!

Het is inderdaad een goedkoop merk dat door Renault in Roemenië wordt geproduceerd, maar geef toe, ze stralen enig karakter uit!

De verleidingskracht is groot. Het zijn wagens die, ondanks de harde plastiek in het interieur en de wat verouderde motoren, nog echt rijden, daar waar de elektronica het in luxebakken al eens overneemt.

Dat een Dacia wel eens noodgedwongen aan de kant moet vanwege pech, vergeet de eigenaar gauw wanneer hij het totaalplaatje bekijkt.

De tijd dat Oost-Europese wagens het oprittenbeeld in sociale woonwijken bepaalden, klopt al lang niet meer.

Zelfs op de bezoekersparking van restaurant ‘Kasteel van Saffelaere’ kan men tegenwoordig al eens een Duster spotten!