Zin in spanning met een Happy End? Lees een Feel Good boek!

Marleen Rogiers
1 reactie(s)

De ‘Zin in Feelgood’ reeks boeken zijn hedendaagse sprookjes waarin ware liefde en vriendschap uiteindelijk alles overwinnen. In deze reeks verschenen ‘Zoek de zon op’ van Jenny Colgan en ‘Tot aan de zon en terug’ van Jill Mansell.

We verpozen even met deze twee romantische verhalen over echte vriendschap en hunkerende liefdes.  De  Didi’s, Zoës , Nina’s, Ramseys , Aarons en Shays uit beide boeken zijn levensechte figuren. Ze hebben hun dieptepunten en praktische beslommeringen. Er is altijd wel een vrouw of een man die voor rivaliteit zorgt op liefdesvlak.  En soms stormt en waait het zowel in de natuur als in hun hart. Maar er is steevast een Happy End met een romantische twist! Heel leesbare en aangename boeken om weg te dromen en vrolijk van te worden.

Zoek de zon op

‘Zoek de zon op’  van Jenny Colgan.

Jenny Colgan is een bestsellerauteur in het Feel Good  genre.  Ze is gekend door haar serie over ‘De kleine bakkerij’. Haar boeken ademen frisse lucht, natuur , vriendschap en vooral liefde uit. Het zijn heel aangename en ontspannende boeken om te lezen.

Zoek de zon op is het tweede deel van de driedelige reeks Happy Ever After.  De boeken hebben gemeenschappelijke personages zoals Nina, maar zijn geen vervolg op elkaar.

De Londense Zoë, alleenstaande moeder van een vierjarig zoontje Hari dat nog niet spreekt, moet hard werken voor een karig bestaan.  Jaz, de papa van Hari, duikt nu en dan op. Ze kan er niet op rekenen.  Als ze de huur van haar appartement in Londen niet langer  kan betalen, zoekt ze een andere job. Ze vertrekt naar een pittoresk kasteel in Schotland als nanny van drie moeilijke kinderen. Blijkt dat ze nanny nummer zeven is. Hun vader Ramsey is een in zichzelf gekeerde kasteelheer die zich afzijdig houdt van het huiselijk gebeuren. Waar de moeder van de kinderen is, is een groot vraagteken.  Zoë sluit vriendschap met Nina die zwanger is . Ze helpt Nina met de verkoop van boeken in Nina’s boekenbus. En ze beleeft er allerlei avonturen mee.

Verovert Zoë de harten van de kinderen? Komt het goed met haar zoontje? En wat met haar gevoelens voor Ramsey?  

Colgan. Jenny. 2021. Zoek de zon op. Happy Ever After 2. Vertaald door Els van Son. Amsterdam. Luitingh-Sijthoff B.V. 428 blz. ISBN 978 90 245 9094 0.

Tot aan de zon en terug

‘Tot aan de zon en terug.’ Jill Mansell.

De schrijfster is in Nederland en Vlaanderen goed voor al meer dan 2,5 miljoen verkochte feelgoodboeken. Een bestseller in haar genre.

Didi runt een charmant hotel  te Elliscombe, gelegen in de Cotswolds. Binnen enkele weken zal ze trouwen met haar geliefde Aaron.  En dan staat haar eerste liefde Shay plots terug voor haar. Dertien jaar geleden kwam de prille liefde tot een abrupt einde omdat Shay verdween. Er was een vermoeden van diefstal. De diefstal werd nooit opgehelderd.  Hij liet niets meer van zich horen, tot nu. Didi’s gevoelens voor hem flakkeren terug op. Haar moeder blijft echter achterdochtig tegenover Shay. Waarom toch? Hoe moet het nu verder met Didi?

 Rosa, de moeder van haar beste vriendin Layla, heeft haar geheimen begraven in Compton House, haar vroegere thuis waar ze afstand van moest doen. Stiekem bezoekt ze de tuin. Of is het toch niet zo heimelijk?

Verrassend detail: de bladzijden van dit boek helemaal roze! Geen roze bril nodig!

Mansell. Jill. 2021. Tot aan de zon en terug. Amsterdam. Luitingh-Sluithoff B.V. Vertaald door Marjan Borg. 352 blz. ISBN 978 90 245 9310 I