Zweven met Intergalactic Lovers - Crushing

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)

Tekst Evarist Ganzelever © Titelfoto Oscar Anjewierden

Na een lange pauze en een reeks persoonlijke tegenslagen staat Intergalactic Lovers er terug. De groep laat ons zweven, dansen en meezingen met 'Liquid Love', hun nieuw album van 14 nummers.

Hun nieuwste klinkt heel vertrouwd en verrassend tegelijk. De elektronische invloeden, die vergeleken met hun vorig werk een prominentere rol kregen, en de de innemende zang van Lare Chedraoui vervoeren ons naar een dromerige wereld. Het lijkt wel een expeditie naar een nieuw geluid. Zoals de albumtitel al doet vermoeden, gaat het voornamelijk over liefde in al haar vormen. 'Liquid Love' weet ons te verleiden met een aantal bijzonder goed in het gehoor liggende popliedjes met een vleugje synthpop.  De band graaft in enkele songs ook dieper, is ingetogener. Aanstekelijke songs die de wat donkere wolken in de wereld om ons heen met speels gemak verdrijven.

Wij kozen vandaag voor het nummer 'Crushing', waar ook een video bij hoort. De melodie doorheen het nummer is zo breekbaar en fragiel, waardoor de woorden nog krachtiger overkomen. Naar het einde toe lijkt het nummer langzaam maar zeker open te bloeien door de subtiele beat die er wordt aan toegevoegd. Maar toch wordt de climax waarop je hoopt net niet bereikt. Met dit album zet Intergalactic Lovers zich opnieuw op de wereldkaart.