Lochristi @ Gentse Feesten 2017

Bennie
2 reactie(s)
Lochristi @ Gentse Feesten 2017

© Bennie Vanderpiete

Vrijdag 14 juli gaan de Gentse Feesten van start. Tien dagen lang is Gent dan in de ban van dit cultureel volksfeest. Lochristinaar brengt u, in aanloop naar deze tiendaagse, enkele bijdragen met tips. Vandaag de focus op enkele optredens van artiesten uit eigen gemeente.

Zes affiches

Nog 9 dagen en ze gaan van start, de 174ste Gentse Feesten. Dit jaar niet 1 maar 6 affiches. De magie van de Gentse Feesten zit in de onvoorspelbaarheid van de dag en de nacht. Het draait in de eerste plaats om ontmoetingen, om elkaar onverwacht terug te zien en samen een onvergetelijke tijd te beleven. Elke Gentse Feestenganger heeft zo wel een memorabel “Fieste-vertelsel”.

De affiches van deze editie vertellen het verhaal (of “vrie wijze vertelsel”) van zes Feestengangers.
Maar de Gentse Feesten dat zijn ook de vele podia en zalen met artiesten die het publiek vermaken, doen lachen en laten meezingen. In onze eerste Gentse Feestenbijdrage 5 tips met optredens of voorstellingen met talent uit eigen gemeente.

Carine Stevens met “De kast”

In theater Scala (Dendermondsesteenweg 163- 165, 9000 Gent) is de Lootse cabaretière Carine Stevens te bewonderen met “De Kast”. Haar derde onewomanshow draait rond het (actuele) thema “transgender”. Carine brengt de lijvige ontboezemingen van Marc/Mia in een totaalspektakel vol humor en muziek. Met onder meer liedjes van Luc De Vos, Walter De Buck, Els De Schepper. Ann Lemaitre zorgt voor de muzikale begeleiding op de piano.

“Mia had het licht gezien. Net op tijd, want ze liep bijna verloren. Mia heeft vaak afgezien. Maar ze vocht voor haar dromen. Deuren openden zich, andere bleven gesloten. Wat zullen de buren denken? De collega’s? Een verschrikkelijke tijd. Maar Mia bleef vechten, en lachen, ze gaf niet op. Dat humor haar leven heeft gered. Dat ze is wie ze is, een vrouw. Eindelijk… een vrouw!
Een verhaal over worstelen met jezelf en anderen, over vallen en opstaan, en blijven doorgaan….

Carine speelt “De Kast” 5 keer, van zondag 16 juli tot en met donderdag 20 juli, telkens om 21 uur. Tickets kosten 14 euro en reserveren kan u via info@scalaplatform.be .
Op maandag 17/7 is er een speciale vertoning die zal vertaald worden met een gebarentolk, die naast Carine op de scene zal staan. Een prachtig initiatief van de stad Gent!

Chris Corn and The Beautiful Imperfections op Groentenmarkt en Veerleplein

Chris Corn – Christophe Versaevel – is al lang een gevestigde waarde in de muziekwereld.
Begin dit jaar startte Christophe met een nieuwe akoestische band: Chris Corn and The Beautiful Imperfections. Daarbij ook vaste sidekick Patrick Bonne uit Zaffelare (Mandoline, gitaar en backing vocals) en zangeres Erline Van Hyfte (Beervelde).
Hun eerste optreden op 22 april was meteen een schot in de roos. Onder de toeschouwers tijdens deze try-out ook Frank Batslé (Pleinorganisator op de Groentenmarkt) en Frank De Bock (The Garnets, AB Nono en verantwoordelijke voor de programmatie op het Veerleplein tijdens de Gentse Feesten). En dat zijn dan ook de twee pleinen waar Chris Corn & The Beautiful Imperfections zullen optreden.
Op vrijdag 14 juli – om 19 uur – trappen ze de Gentse Feesten op gang op de Groentenmarkt.
Eén week later -  op 21 juli - volgt er een tweede optreden. Deze keer om 18.30 uur op het Veerleplein. En zeker voor dit tweede optreden verwachten we terug heel wat toeschouwers uit Lochristi. Het lage podium op het Veerleplein zorgt voor een intense beleving en een unieke sfeer.

Semper Pie

Semper Pie in Baravins

Later die avond is dan Baravins (Steendam 53) “the place to be”. In dit wijnhuis treedt dan namelijk “Semper Pie” op. Aanvankelijk gestart als trio, bestaande uit Jurgen van Bouchaute met zijn beide muzikale dochters Wienke en Ibe. Sinds begin dit jaar treden Jurgen (gitaar) en Wienke (zang, gitaar en keyboards) op als duo. Zij spelen op 21 juli vanaf 21u00 twee keer een half uurtje en zullen frisse pop- en rockcovers brengen met een zoet kantje.
De inkom is gratis, maar toch best een tafeltje vooraf reserveren bij Baravins ( 09 324 00 85 of per mail info@baravins.be ).

De Bevlekte Ontvangenis in het Huis van Alijn

Twee optredens op de nationale feestdag, en toch is het aangewezen om niet al te stevig uit de bol te gaan. De volgende morgen om 11 uur verwachten we u immers al terug voor een spetterend optreden van De Bevlekte Ontvangenis in het Huis Van Alijn. Deze theaterfanfare -  rond frontman Luc Van Autreve - brengt ondertussen al 10 jaar lang grenzeloos dansbare muziek: van Herman Brood tot Leonard Cohen, van klezmer tot tarantella, van middeleeuws tot ska.
Het zal niet anders zijn tijdens de Gentse Feesten. Afspraak dus op zaterdag 22 juli om 11 uur in het Huis van Alijn (Kraanlei 65).

Chris Corn op Groentenmarkt

Ook dit jaar kan je Chris Corn terug solo aan het werk zien. Op dinsdag 18 juli om 19 uur beklimt de Lootse singer-songwriter een tweede keer het podium op de Groentemarkt om er zijn akoestische versie van hits van grootheden als Elvis Costello, REM, Crowded House en Kings of Leon te brengen.
Iets wat hij er verleden jaar ook al zeer succesvol deed. Deze keer heeft hij ook “ Bartje Bas” - Bart Mareen, de bassist van Biezebaaze - uitgenodigd om enkele nummers te komen meespelen.

Binnenkort een tweede bijdrage met nog heel wat tips. Maar talent van eigen bodem, dat noteert u best nu al in uw agenda!

(Foto’s en affiches © Gentse Feesten, Filip Naudts, theater Scala en Bennie Vanderpiete)