DE BEWAARSCHOOL, een laatste kreet!

Evarist Ganzelever
1 reactie(s)
Bewaarschool Lentecongrescentrum Zaffelare

Tekst Evarist Ganzelever - © Foto's Bennie Vanderpiete

Afgelopen weekend gooide het Lentecongrescentrum (LCC) in Zaffelare zijn deuren open, kon de buitenwereld zien wat creatievelingen er het voorbije anderhalf jaar voor fraais hebben gemaakt.

Het resultaat was een kleurrijk en vooral divers palet.

Niet minder dan 7 tekenaars – van wie het overgrote deel nog maar recentelijk aan de slag -  durfden het aan hun pastels te confronteren met de bezoekers.

Beeldend werk was er dan weer van 6 beeldhouwers die zich hadden uitgeleefd in arduin, hun werk laat onuitwisbare sporen na in het gesteente.

Een van de voormalige klaslokalen, nu omgevormd tot atelier, was de kweekplaats voor keramiek. Wat maakte dat 6 keramisten met trots hun werk presenteerden.

Op vrijdagavonden leefden andere tekenaars zich dan weer uit in het modeltekenen. 9 van hen lieten ons meegenieten van het resultaat. Hun atelier toonde de bezoeker op tastbare wijze de omgeving waar deze werken vorm kregen.

Wat kinderen in de crea-ateliers op zaterdagvoormiddag zo allemaal uitspookten resulteerde in een niet te negeren kleurrijk resultaat.

Haiku's, her en der discreet aanwezig, confronteerden raak en soms pijnlijk het gevoel dat de teloorgang van de voormalige kleuterschool bij velen oproept.

Niet minder dan 6 Haikuvrienden van Lochristi lieten het beste van zichzelf achter in het tot afbraak veroordeelde gebouw.

Ook fotografie vond er onderdak, vergrotingen op aluminium domineerden de fotohoek. Vakmanschap alom.

Installaties, zoals die op het dak van het gebouw, konden niet duidelijker illustreren hoe de initiatiefnemers achter dit creatief project zich voelen: vechtend tegen windmolens!

En zoals steeds kan u het mooie werk van al die creatievelingen nog eens bewonderen in onze uitgebreide fotoreeks. Veel kijkplezier.