AZ Sint Lucas komt naar Lochristi

Jean Marie
5 reactie(s)
Medisch centrum St Lucas Lochristi

© Tekst JMDB -  Titelfoto Bennie Vanderpiete

 

Er is een nieuw medisch centrum in aanbouw op de hoek van Denen en de Slagmanstraat. We hebben al een klein medisch centrum in Dorp West met radiologie en verder ook specialisten zoals een oogartspraktijk, pediaters en andere dokters.

In 2020 moet het gebouw dat reeds in aanbouw is, klaar zijn.

Na de campussen Sint Lucas en de Volkskliniek is dit het derde medisch centrum. In Zelzate en Aalter kan men al enige tijd terecht voor ambulante medische hulp. Doelgroep zijn ook oudere personen die zo dichter bij huis kunnen worden bijgestaan. Het AZ Sint-Lucas heeft ook overleg gepleegd met de huisartsen hier die blijkbaar heel positief reageerden. Er zullen maandelijks 20 halve dagen consultatie worden georganiseerd door zo’n 10 specialisten aan het kruispunt van De Lozen Boer.

Exact 48% van de inwoners van onze gemeente gaan naar het AZ Sint-Lucas. De andere helft verkiest het UZG, AZ Jan Palfijn, AZ Lokeren of Maria Middelares.

Omdat we merken dat veel van onze patiënten uit Lochristi en omgeving komen, bouwen we er een nieuw medisch centrum. ​Zo hoeven de patiënten niet naar Gent te komen om onze artsen te raadplegen. “ aldus het AZ Sint Lucas.

Het wordt een modern gebouw, verspreid over een gelijkvloers en twee verdiepingen, pal naast de nieuwe locatie van bakkerij Aernoudt. Het gebouw staat op een terrein van meer dan 1000 m² en telt 15 parkeerplaatsen.

Er is slechts 1 busverbinding en dat is de lijn 78 richting Lokeren. Het is misschien ook een mogelijkheid om lijn 76 even verder te laten rijden tot aan De Lozen Boer?

http://www.azstlucas.be/ - http://www.radiologielochristi.be -

(Afbeeldingen © Bennie Vanderpiete en AZ St Lucas)