Bennie
1 reactie(s)
Florian Vermeersch Belgisch kampioen

© Tekst & foto's Bennie Vanderpiete

Florian Vermeersch kroonde zich zaterdag op indrukwekkende wijze tot Belgisch kampioen wielrennen in de categorie U23 (Beloften). Gisteren werd hij gehuldigd op het terras van de cafetaria van ’t Veerleveld.

“We zijn hier voor een onverwachte, maar zeer heuglijke gebeurtenis”, aldus burgemeester Yves Deswaene die gisteren het woord voor de huldiging van de versbakken Belgisch kampioen U23 Florian Vermeersch. “We moeten hier toch iets bijzonders in de lucht hebben” vervolgde de burgervader die verwees naar de vele kampioenen die Lochristi rijk is en daarbij onder meer onze succesvolle olympiërs vermeldde.

De huldiging gisteren was een initiatief van Peter en Petra, uitbaters van de cafetaria van sporthal ’t Veerleveld. Zij hadden voor de Zaffelaarse kampioen een bloemenruiker, uiteraard voorzien van een Belgisch lintje. De officiële huldiging door de gemeente vindt op een later tijdstip plaats.

De wijze waarop Florian het Belgisch kampioenschap won, was ronduit indrukwekkend. Er verschenen 165 renners aan de start voor de wedstrijd van 175 km op een geaccidenteerd parcours rond Habay-La-Neuve (provincie Luxemburg, in de buurt van Aarlen). Florian kende in de eerste koershelft zelfs nog nog materiaalpech. Een kapotte “derailleur” noopte hem tot een fietswissel. Maar hij kon vrij snel terug aansluiten bij het peloton.

60 km voor de meet reed hij dan met drie renners weg uit een kopgroep. Met nog 8 km te fietsen liet hij zijn beide metgezellen achter en bereikte de finish met bijna 2 minuten voorsprong.
Medefavoriet Gilles De Wilde eindigde op de 2de plaats. Sébastien Grignard, een ploeggenoot van Florian bij Lotto Soudal U23, vervolledigde het podium. 57 renners gaven op.