Nieuws

Bennie
0 reactie(s)
Zaffelaarse Belevenissen 2018

Vandaag gaan de Zaffelaarse Belevenissen van start met – gedurende 4 dagen – een erg gevarieerd programma. Maandag is de absolute topdag.

 

Chantal
0 reactie(s)
Bevrijdingstocht

© Chantal VD

Van maandag 13 augustus tot en met zondag 19 augustus 2018 trekt van Lo-Reninge naar Deinze, doorheen verschillende steden, een tocht die de bevrijding herdenkt. Herbeleef het einde van WO I

Jean Marie
0 reactie(s)
Mandatenlijst Lochristi 2018

Elk jaar verschijnt de mandatenlijst van politici en van zij die bestuursmatig actief zijn. Voor Lochristi is dit niet anders en logischerwijs kleurt dit hier helemaal blauw. Een overzicht in alfabetische volgorde.

Jean Marie
0 reactie(s)
Cijfers Lochristi

© JMDB

Hoeveel mensen wonen in onze gemeente? Hoeveel voertuigen rijden er rond? Hoeveel kost vastgoed? U vindt het allemaal in de statistieken van Statbel. De cijfers zijn deze per 1.1.2018.

Jean Marie
0 reactie(s)
Oost-Vlaamse wijntoer augustus 2018 Nobel Waes

© Bennie Vanderpiete

Heb je op zondag 26 augustus zin om een wijngaard te bezoeken? Het kan vlakbij met wijndomein Nobel (Denen) en 9 andere wijnboeren. Ook op de Vlaamse wijnacademie in Afsnee is iedereen welkom.

Machteld Moijson
0 reactie(s)
Zevenken zeven eiken

© Bennie Vanderpiete

Een vrijheidsboom refereert aan het einde van een bezetting van het land door een vreemde mogendheid. De vrijheidsbomen geplant na de Franse bezetting zijn alle verdwenen op het grondgebied Lochristi. Nog een paar, later aangeplante exemplaren zijn overgebleven. Deze gemeente heeft dringend meer bomen nodig, vrijheidsbomen en andere.

Bennie
0 reactie(s)

Volgende week zijn er terug de Zaffelaarse Belevenissen. Op vrijdagavond treedt Steven Goegebuur op tijdens de traditionele Comedy Night. Lochristinaar mag 5 x 2 vrijkaarten weggeven.

Thomas
0 reactie(s)
Reef Xplorers en plasticsoep

Twee jaar geleden maakte Lochristi kennis met een duikvereniging op eigen Lootse bodem: Blue Xplorers. Ondertussen werd de vereniging genoodzaakt de naam te veranderen naar Reef Xplorers en door de renovatie van het zwembad Puyenbroek tijdelijk uit te wijken naar sportcomplex Eurohal te Zelzate.

Bennie
0 reactie(s)
Flanders Horse Event 2018

© Bennie Vanderpiete

Vijf dagen lang was domein d’Heyboght het centrum van de paardensport. De traditionele veulenveiling, de Classic Cars show en de finale van de Grand Prix vormden de hoogtepunten van het slotweekend.

Bennie
0 reactie(s)
Lo Plage 2018

© Bennie Vanderpiete

Deze 7de uitgave van Lo Plage was in heel wat opzichten buitengewoon. Ongetwijfeld was dit de warmste editie. Voor het eerst telde Lo Plage drie competitiedagen en er namen nog nooit zoveel ploegen deel. Lo Plage 2018 was een “grand cru”, een editie met een gouden randje.

Pagina's