Nieuws

Machteld Moijson
0 reactie(s)

Op 10 mei 2019 zal het veertig jaar geleden zijn dat Louis Paul Boon overleed aan zijn schrijftafel in Erembodegem. Het NTGent bracht dit jaar al een toneelbewerking van Menuet, een roman over een driehoeksverhouding en deze winter toont VTM de verfilming van De bende van Jan de Lichte, een historische roman over een beruchte roversbende uit de streek van Aalst.

Bennie
0 reactie(s)
Alicia Franck Nieuwe ploeg

© Bennie Vanderpiete

In 2016 ruilde Alicia Franck het mountainbiken voor het veldrijden. Ze kreeg een contract bij de Marlux-ploeg van Jurgen Mettepenningen. Door pech en ziekte bleven de verhoopte resultaten uit. Alicia zal vanaf 01 januari voor Experza-Footlogix rijden.

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Lochristinaar sprak met een inbreker!

© Evarist

Het was niet gemakkelijk eentje te pakken te krijgen, maar via onze duistere contacten kregen we een unieke inkijk in een nachtelijke inbreker zijn shift. Om voor de hand liggende redenen kennen we hem een schuilnaam toe. We noemen hem Romain*.

Jean Marie
0 reactie(s)
Kringwinkel Lochristi 2019 Decosan

© Bennie Vanderpiete

De Kringwinkel in Dorp Oost zocht al een tijdje een nieuwe locatie, nadat het huurcontract niet werd verlengd en ten einde loopt in april 2019. Ze hebben een nieuwe stek gevonden en verhuizen in de zomer van volgend jaar naar Antwerpse steenweg 31, waar momenteel nog Decosan huist. De Wereldwinkel (OWW) gaat naar Dorp West.

Jean Marie
0 reactie(s)
Verkaveling Vuylstekehof Lochristi

© JMDB

Op de gemeenteraad werd het wegtracé van de verkaveling Charles Vuylstekehof goedgekeurd. Het grootste deel werd al aangelegd en maakte deel uit van een vervallen verkavelingsvergunning in 2005. De oppositie had bezwaren en stemde tegen. Ook de omgevingsambtenaar maakte opmerkingen. Er was 1 bezwaarschrift.

Bennie
0 reactie(s)
Warmste Week Lochristi Music for Life 2018

© Bennie Vanderpiete

We zitten in de laatste rechte lijn naar “Music for Life”. Eergisteren maakte Studio Brussel bekend dat Eva De Roo, Michèle Cuvelier en Otto-Jan Ham dit jaar de presentatoren van dienst zullen zijn. Onder het motto “Iedereen zorgt voor iedereen” zullen ze een week lang non-stop live radio maken vanuit het Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke.
Wij stellen u deze keer Debbie, Liesl en Florien voor. Zij zorgen voor de Vlaamse Vereniging Autisme.
En An Katrien zet haar beste beentje voor ten voordele van Think Pink.

Bennie
0 reactie(s)
Fietsdiefstallen Lochristi 2018

Al enkele jaren wordt – vooral het centrum van – Lochristi geplaagd door fietsdiefstallen. In 2016 kaartte Tom De Sutter van N-VA, op basis van een rapport van de politie, deze problematiek aan. Het gemeentebestuur trok in 2017 dan 10.500 euro uit om maatregelen te nemen.
Toch zijn er sinds enige tijd terug klachten, is er een toename van het aantal fietsdiefstallen
?

Jean Marie
0 reactie(s)

Nu de oorlogsherdenkingen achter de rug zijn en Sinterklaas als bezoeker misschien nog op komst is, maken we ons achteloos op voor Eindejaar en vuurwerk. In Gent krijgen we een blauwe burgemeester die niet vies is van Groen. Mieke Van Hecke (71) wordt meteen schepen van Protocol. De wereld draait door. We houden even halt met Bob Marley.

Jean Marie
0 reactie(s)
25 jaar Filip Naudts in Lokeren

© Bennie Vanderpiete

Veel schoon volk gisteren in het Stadsmuseum van Lokeren waar op de bovenverdieping de overzichtstentoonstelling van Filip Naudts en zijn Guarda La Fotografia officieel werd geopend. Deze tentoonstelling - met een wedstrijd -loopt nog tot 28 april 2019.

Bennie
0 reactie(s)

© Bennie Vanderpiete

Daarnet liep de 24 uur voor Nikita ten einde. Het werd een emotioneel laatste half uur.  Kathy – de mama van “sterretje” Nikita - mocht het eindbedrag bekend maken. Voorlopig staat de teller al op 12.000 euro.

Pagina's