Nieuws

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
André (77) zag er al veel komen en gaan.

© Bennie vanderpiete

André (77) zag er al veel komen en gaan. Dat kan niet anders wanneer je al 37 jaar lang onder dak bent in het Woon- en Zorgcentrum van Zaffelare. André Van Calenberge is altijd een straatloper geweest. Was het niet als ronddrager van parochiale tijdschriften en post, dan als boodschappenjongen richting apotheek of lokale kruidenier. Tijdens uitvaartplechtigheden en huwelijken kon je hem zelfs in de kerk spotten als misdienaar.

 

Jean Marie
0 reactie(s)
Baloise Tour Lochristi 2018

Lochristi was in de ban van de koers. Gisteren was onze gemeente de startplaats van de tweede etappe van de Baloise Belgium Tour. ’s Ochtends genoten 700 eters van een ontbijt, waarvan de opbrengst naar “GROS” gaat. Veel sfeer met toch een iets lagere opkomst.

Jean Marie
0 reactie(s)
Nieuwpoort bad Beaufort 2018 stormvloedkering

© JMDB

Enkele dagen zeelucht snuiven, uitwaaien en genieten van wind, zon en Beaufort. Grote werken ook met de stormvloedkering in Nieuwpoort. 

Jean Marie
0 reactie(s)
Sfeervelde Beervelde

© Bennie Vanderpiete

De bibliotheek in Beervelde is al een tijdje verhuisd en nu komt de eigenaar, vzw Reynaert naar de vernieuwde locatie ‘ Sfeervelde’.

Bennie
0 reactie(s)
Baloise Tour Lochristi

© Bennie Vanderpiete

Donderdag 24 mei om 12.50 uur start de tweede rit van de Baloise Belgium Tour in Lochristi. Ook dit jaar is er ’s morgens terug een groot ontbijt en een cavabar, waarvan een deel van de opbrengst naar ontwikkelingsprojecten gaan.

Chantal
0 reactie(s)
Triënnale in Brugge

© Chantal Blondeel

Tot 16 september 2018 verschijnen op verschillende plaatsen in de historische stad indrukwekkende constructies van hedendaagse kunstenaars en architecten.

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Desteldonk

© Evarist

Wie aan Desteldonk denkt, denkt meteen aan troosteloosheid, onophoudelijk geraas op de Kennedylaan en aan grootindustrie die dit dorp zijn schaduw afneemt.

Jean Marie
0 reactie(s)
Korte keten met Rawijs

Linda en Alex openen hun Rawijsdeuren en ze verwelkomen dan ook vier andere standhouders. Biertje met Balts, taartje van Tante Clarisse, Pachagreens of De Gentse Zuivelhoeve? Ze zijn er op zondag 3 juni van 11 tot 17 uur.

Jean Marie
0 reactie(s)
Reizen met Etienne naar Nepal

© Etienne Depestele

Etienne Depestele uit Lochristi is reisleider en organiseert vooral verre trips. Moskou en Sint Petersburg zijn volgeboekt maar Nepal kan nog.

Bennie
0 reactie(s)
Reynaert blikvanger etalages Lochristi

© Bennie Vanderpiete

Lochristi is in 2018 Reynaertgemeente. Ongetwijfeld zag u reeds dat een aantal winkels, dankzij de leerlingen van Edugo Lochristi, dit thema verwerkten in hun etalage.

Pagina's