2212,11 euro – Freddy De Wilde schenkt symbolisch bedrag aan vzw Boven de wolken

Sinds enkele jaren onderneemt Freddy De Wilde jaarlijks een gesponsorde wandeltocht waarbij de opbrengst telkens aan een goed doel wordt geschonken. “Meester Freddy” kiest zijn goede doelen niet zomaar lukraak. Deze hebben telkens iets met kinderen te maken en krijgen doorgaans geen financiële middelen ter beschikking van de overheid.

Vzw Boven de wolken

Afgelopen zomer stapte Freddy De Wilde opnieuw de Dodentocht mee. Hij liet zich sponsoren door zo’n 50 personen ten voordele van “vzw Boven de wolken”. Deze vzw fotografeert overleden baby’s en zorgt er op die manier voor dat ouders een tastbare herinnering kunnen blijven koesteren aan hun sterrenkindje. Hiermee maken ze echt het verschil voor hen.

Spaghettiavond Freddy - © Sofie De Coninck

Spaghettifestijn

Dit jaar wilde Freddy graag nog een tweede luik breien aan zijn sponsortocht. Hij sloeg de handen in elkaar samen met Tijl en Karen Vermassen die zelf helaas ook geconfronteerd werden met het verlies van hun baby. Met de hulp van vrienden en sympathisanten organiseerden ze een spaghettifestijn. Ook daarvan wordt de volledige opbrengst aan “vzw Boven de wolken” geschonken.

Vrijdagavond heerste er dan ook een gezellige drukte in “Sfeervelde”. Zo’n 80 personen genoten er van een overheerlijke spaghetti en daarnaast werden er ook nog zo’n 90 porties spaghetti afgehaald. De meatlovers onder ons konden een spaghetti Bolognese verorberen maar ook de veggies bleven niet op hun honger zitten. Zelfs aan de zoetekauwen werd gedacht. Magda, de echtgenote van Freddy, maakte rijstpudding en Karen verzorgde chocolademousse. Niemand ging met honger naar huis.

Spaghettiavond Freddy - © Sofie De Coninck

Het overhandigen van de cheque

Dit spaghettifestijn was natuurlijk de ideale gelegenheid om de cheque met de opbrengst van de sponsortocht te overhandigen aan Stefaan van “Boven de wolken” die met plezier aanwezig was.

Freddy verzamelde maar liefst € 2212,11! Hij rondde het cijfer zelf naar boven af zodat er een bedrag met symboliek op de cheque kon prijken. Op 11 december ’22 is het immers “Wereldlichtjesdag”. En licht is wat Freddy wil schenken aan Boven de wolken.

Spaghettiavond Freddy - © Sofie De Coninck

Tijdens zijn korte speech wist Freddy te vertellen dat het eetfestijn ook reeds een bedrag met 4 cijfers had opgebracht maar de definitieve extra opbrengst zou natuurlijk pas gekend zijn na afloop.

Stefaan was bijzonder dankbaar voor de inspanningen van Freddy, Tijl, Karen en hun entourage. Dankzij dergelijke initiatieven kunnen zij gratis fotoreportages blijven aanbieden aan sterrenouders. Deze betekenen bijzonder veel in het rouwproces dat deze koppels en gezinnen doormaken. Afgelopen week werd de 1000ste fotoreportage van 2022 gemaakt. Een confronterend cijfer dat duidelijk maakt hoe broodnodig giften zijn om te kunnen doorgaan.

Een dikke pluim alvast voor het enthousiasme waarmee deze benefiet werd gedragen!

Fotoreeks
(Klikken op het facebook logo om de reeks te openen) 

 

 

Scroll naar boven