24 uur voor Nikita brengt meer dan 12000 euro op

Bennie
0 reactie(s)

© Bennie Vanderpiete

Daarnet liep de 24 uur voor Nikita ten einde. Het werd een emotioneel laatste half uur.  Kathy – de mama van “sterretje” Nikita - mocht het eindbedrag bekend maken. Voorlopig staat de teller al op 12.000 euro.

“Het is een fantastische nacht geweest” vertelde Veerle Naudts van Edugo ons met glinsterende ogen. ”Deze nacht was er de lesmarathon, maar er is ook de hele tijd muziek geweest in de turnzaal. Tussen de verschillende uren kwamen steevast enkele klassen naar hier. En de laatste 2 lesuren wilden ze liever allemaal hier samenblijven. Dat hebben we dan ook toegestaan.

Alle fietsen waren bijna voortdurend bezet. Enkel tijdens het ontbijt – toen Radio 2 ook live verslag uitbracht – hebben we gewerkt met een minimumbezetting.
Zo’n 120 leerlingen en 35 leerkrachten bleven de hele nacht. In het totaal heeft 95 procent van het onderwijzend personeel op een of andere manier meegewerkt aan dit project.

Ook de verkoop van frietjes deze middag was een enorm succes. Zo’n 500 leerlingen zullen aangeschoven hebben. In het totaal bracht dit alleen al 1.800 euro op.”

Het werd een zeer emotioneel laatste halfuur dat ingezet werd met ambiancemuziek en zelfs een polonaise. Burgemeester Yves Deswaene reed - na de 2,5 uren gisteren - nog eens 30 minuten voor het goede doel, deze keer met schepen Janine Stadeus aan zijn zijde. De familie van Nikita fietste dan weer  het laatste kwartier vol, samen met de leerkrachten.

En toen het bijna tijd was om af te tellen draaide de dj terug “Een ster” van Stan van Samang. De sporthal veranderde in een zaal vol met (smartphones-)lichtjes. Meer dan een traan werd weggepinkt. Niet enkel de familie van Nikita had het moeilijk, ook de leerkrachten en de leerlingen.

Het werd muisstil toen directeur Dimitri Van Hoecke daarna samen met leerkrachten en familie het podium beklommen. Met tranen van ontroering zei hij:

“Ik wist dat we samen iets konden betekenen. Maar het is nog veel grootser geworden. Wat een ongelooflijk lieve mensen zijn jullie allemaal. De 24 uren zijn voorbij en nu moeten we verder. Ik hoop dat de ster die nu niet meer brandt voor altijd in jullie hart zal schijnen.”

Waarna de mama van Nikita het eindbedrag mocht bekend maken. En de teller staat voorlopig op 12.000 euro. Voorlopig, want het bedrag van sommige acties is nog niet bekend en moet nog worden toegevoegd.

Edugo een school met 680 leerlingen. Maar vooral een heel erg warme school.

Lochristinaar was ook op het slotevenement aanwezig en zorgde voor onderstaande fotoreeks.