3de Tocht van de hoop – wie loopt of wandelt mee op 17 december?

Bennie
0 reactie(s)
Tocht van de hoop 2022 - © Bennie Vanderpiete

Teskst en foto's © Bennie Vanderpiete

Bart Gunst en Danny Clincke, organiseren – net als in 2020 en 2021 – terug een “Tocht van de hoop”. Die vindt plaats op zaterdag 17 december. U kan deze keer ook meelopen of -wandelen, of de deelnemers aanmoedigen.

Bart Gunst (Loopcoach Bart) en Danny Clincke waren destijds de initiatiefnemers van LoLa4Life. Op 21 december 2019 gingen enkele honderden lopers en wandelaars van start in Laarne voor een tocht van 42 kilometer. Er waren instapplaatsen in Beervelde, Lochristi en Zaffelare. Hyfte en Kalken waren de 2 eindpuntenHet evenement haalde toen maar liefst 40.561 euro op. Dat geld werd verdeeld onder het kinderkankerfonds Koester en OIGO (Opgeven Is Geen Optie), een organisatie die kankerpatiënten bijstaat. De eerste editie, het jaar voordien, had 52.505 euro opgebracht.

Tocht van de hoop 2022 - © Bennie Vanderpiete

“Tocht van de hoop” in 2020 en 2021

Een nieuwe LoLa4Life was in coronatijden niet mogelijk. Daarom besloten Danny en Bart in 2020 om de “Tocht van de hoop” te organiseren. Met een handvol lopers en wandelaars zouden ze een marathon afleggen. De tocht was volledig symbolisch - een “lichtpuntje in donkere tijden -  en werd bewust (en noodgedwongen) kleinschalig gehouden. Op zaterdag 18 december 2021 volgde er een tweede editie. 4 wandelaars en 4 lopers gingen die dag om 07.30 uur op pad. Na de start in het centrum van Laarne deden de sportievelingen achtereenvolgens Beervelde, Lochristi, Hyfte, Zaffelare en Zeveneken aan. De wandelaars stapten daarna richting Kalken, hun eindpunt. Kjell Coumans vervoegde in Lochristi de 4 lopers om zo samen de laatste 26 km af te leggen. Nancy Tollenaere sloot in Zaffelare - halfweg de marathon - aan. Omstreeks 12.25 uur bereikten de 6 lopers de kerk van Hyfte.

Tocht van de hoop 2022 - © Bennie Vanderpiete

Derde editie op zaterdag 17 december 2022

Dit jaar is er, op zaterdag 17 december, een derde editie. “We halen ook deze keer geen geld op” aldus organisatoren Danny en Bart. “We willen terug een lichtpuntje zijn in donkere tijden. Bovendien mogen er voor het eerst meer sportievelingen deelnemen, al willen we de groep beperkt houden. We zullen met maximaal 15 lopers en 15 wandelaars om 8 uur van start gaan aan de kerk van Laarne”
De wandelaars zullen onder leiding van Danny van Laarne naar Lochristi wandelen, om dan naar Kalken te stappen. Daar zullen ze omstreeks 16.15 uur op de kerstmarkt toekomen. Bart Gunst zal de leiding nemen bij de lopers. Zij zullen net als vorig jaar via Beervelde naar Lochristi, Zaffelare en Zeveneken lopen om dan omstreeks 13.15 uur aan te komen aan de kerk van Hyfte. Zij zullen een “recreatieve” snelheid van 9 km/u aanhouden. Zowel de wandelaars als de lopers leggen zo 42 km, of dus de afstand van een marathon, af.

Tocht van de hoop 2022 - © Bennie Vanderpiete

Ook deelnemen? Of aanmoedigen?

Wie wil deelnemen kan zich nu al online inschrijven via deze link (hier klikken). Niet treuzelen want het aantal deelnemers wordt beperkt gehouden. Deelnemen is gratis. Wie wil helpen op logistiek vlak (bv een kleine bevoorrading voorzien op een afgesproken punt), of vragen heeft, kan via messenger contact opnemen met Bart Gunst (voor het loopgedeelte) of met Danny Clincke (voor het wandelgedeelte). Later krijgt u van ons de namen van alle deelnemers en een overzicht waar en wanneer u de sportievelingen kan aanmoedigen.

Tocht van de hoop 2022 - © Bennie Vanderpiete