3de “Tocht van Hoop” trotseerde de winterkou

19 deelnemers vandaag voor de 3de Tocht van de hoop, in winterse omstandigheden.  

Het was bar koud deze morgen toen iets voor achten 14 sportievelingen verzamelden aan de kerk van Laarne. De thermometer wees -6°C aan en het kwik zou vandaag, ondanks het zonnetje, nauwelijks boven het vriespunt komen. Na de obligate gezamenlijke groepsfoto gingen de 7 lopers en de 7 wandelaars op weg voor de 3de “Tocht van de Hoop”. Ze zouden allemaal een marathon afleggen. Eigenlijk zou de groep nog talrijker geweest zijn. Maar een aantal deelnemers zegde op het laatste moment, mede door de winterse omstandigheden, af.

De wandelaars
Het deelnemersveld bij de wandelaars kleurde aan de start helemaal fluogeel. Dat is traditioneel de kleur van de uitrusting van de Veldmeersrunners. Maar ook de enige Lootse wandelaar, Freddy De Wilde, had een geel fluohesje aangetrokken. “Om me voor te bereiden op de Dodentocht wandelde ik ook de Ledebeekroute, zo’n 45 km. De Tocht van de Hoop is ongeveer even lang, een goede wintertraining” aldus Freddy die samen met Danny Clincke de wandelaars op sleeptouw nam. Later op de dag vervoegde Ineke Plaetinck de groep om vanaf sportzaal ’t Veervelveld mee te stappen tot in Kalken.

De lopers
Bij de lopers vooral deelnemers uit Lochristi en veelal sportievelingen uit de groep van loopcoach Bart. Maar met Marijke Taragola en Karine Bauwen hadden ook de Veldmeersrunners 2 getrainde marathonloopsters aan de start. Onderweg zouden nog een aantal deelnemers aansluiten om dan mee te lopen tot aan de kerk van Hyfte.

Dat was initieel ook het plan van Tino Van Hecke uit Lochristi. Maar deze morgen verscheen de sportieve vijftiger – ook hij traint regelmatig bij loopcoach Bart – aan de kerk van Laarne om samen met zijn coach te starten. En hij liep de volledige afstand, 42,2 km. “Ik wou al twee keer deelnemen aan een marathon” vertelde Tino aan de aankomst. “Maar beide keren moest ik forfait geven omwille van ziekte”. Deze keer lukte het wel, een mijlpaal bereikt!

De bevoorrading
Een marathon wandelen of lopen in dergelijk barre omstandigheden kan enkel mits een degelijke bevoorrading. En dat was een kolfje naar de hand van Lut Impens en Christine Blancquart van de Veldmeersrunners. Aan de spoorwegovergang t.h.v. Ter Poelen stonden ze klaar met warme pannenkoeken met konfituur. Een welgekomen snack en het moment voor een aantal lopers om hun drinkzak even mee te geven met de beide dames van de bevoorrading. Drinken was toch niet meer mogelijk doordat de vloeistof in het waterslangetje bevroren was. Aan de molen in Zaffelare (kruispunt Kapiteinstraat – Rechtstraat) stonden Lut en Christine dan klaar met een “druppel” voor de sportievelingen.

Deelnemers
Uiteindelijk zouden 11 lopers omstreeks 12.55 uur toekomen aan de kerk van Hyfte: Bart Gunst, Yves Maes, Marijke Taragola, Karine Bauwens, Julie Dhaene, Marieke Rogiers, Sebastiaan De Boodt, Tina Van Hecke, Carol Thijs, Johan De Somville en Liesbeth Depaepe.
OMstreeks 16.30 uur kwamen de wandelaars dan toe in Kalken: Danny Clincke, Freddy De Wilde, Peter Vermassen, Patrick Raman, Marleen Verdickt, Sonia Heye, Saskia Vermeulen en Ineke Plaetinck.

Fotoreeks
(Klikken op facebook logo om de reeks te openen)

 

Scroll naar boven