4 Uren Run & Bike: geen record maar wel top-editie

Bennie
0 reactie(s)
4 Uren Run & Bike

© Tekst en foto Bennie Vanderpiete

54 ploegen liepen en fietsten zaterdag voor het goede doel. Elk rondje en elke afgelegde kilometer bracht, dankzij een hele resem gulle sponsors, geld in het laatje ten voordele van 11-11-11 en Luien. Een uitstekende organisatie, aangenaam herfstweer en heel wat supporters maakten het plaatje compleet. Een top-editie!

54 ploegen, nét geen record editie

Zo’n 300 lopers en fietsers tekenden zaterdag terug present voor de 18de  editie van de 4 Uren Run & Bike. Met 54 deelnemende teams was dit nét geen record-editie. Een erg talrijk deelnemersveld ondanks het verlengde weekend.

Dirk Martens van Impuls Bloembinderij en Loopcoach Bart liepen niet enkel mee, ze sponsorden elk maar liefst 6 ploegen. Bart Gunst mocht ’s avonds met zijn “team 2” op de foto, want zij rijfden de overwinning binnen met 120 rondjes. Ze liepen dus 72 km aan een gemiddelde van 18 km/u. Bewonderenswaardig.

Heel wat vernieuwing

Na al die jaren kennen ze bij de 4 Uren Run & Bike ondertussen wel het klappen van de zweep. Het team rond Dirk Everaert zorgde weer voor een prima organisatie en een namiddag die vlekkeloos verliep. Terwijl de enen zich sportief uitleefden, konden toeschouwers  en supporters genieten van een drankje of een lekkere hap.

Toch trok de 4 Uren Run & Bike dit jaar ook de kaart van de vernieuwing. Eerst en vooral was er de volledig vernieuwde website met een erg eenvoudige inschrijvingsmodule. Daarnaast voerden ze sinds september een originele promo-campagne met heel wat leuke filmpjes. Daan Hugaert, burgemeester Yves Deswaene, Florian Vermeersch en Alicia Franck, de leerlingen van De Sprankel en ook Chiro Beervelde. Allen passeerden ze de revue. Wie actief is op de sociale media zag het ongetwijfeld voorbijkomen.

De nieuwe affiche kleurde het straatbeeld. De selfiewedstrijd leverde een mooie winnares op en de jongeren van De Sprankel konden de zak popcorn die ze wonnen nauwelijks dragen. Het optreden van de Youth Band tot slotte, was een schot in de roos. Benieuwd wat Dirk en zijn mensen volgend jaar uit hun hoed zullen  toveren.

Luein liep zelf ook voor het goede doel

De organisatie besloot om vanaf dit jaar ook telkens een lokaal goed doel te steunen. Voor deze editie koos men voor het onthaalcentrum Luein. Zij waren niet enkel met een informatiestand aanwezig, maar bedankten de organisatie ook door zelf 2 loopteams af te vaardigen.
“Lueins Huppeltrunten” deden uiteraard niet mee voor de overwinning. Maar met hun olijke shirts en hun goed humeur onderstreepten ze olympische gedachte dat deelnemen belangrijker is dan winnen.

Florian Vermeersch

Florian  Vermeersch zorgde dit jaar voor een primeur door niet enkel het startschot te geven, maar ook deel te nemen. Samen met zijn ploeggenoten liep hij 90 rondjes en eindigde zo – erg verdienstelijk – op een gedeelde 10de plaats. Florian heeft net een schitterend seizoen achter de rug bij de beloftenploeg van Lotto-Soudal.
De Belgische kampioen U23 schonk aan de 4 Uren Run&Bike een gesigneerd wielertruitje dat per opbod verkocht werd. Het leverde 40 euro op voor het goede doel. Ongetwijfeld een goede investering als Florian binnenkort prof wordt en tussen Van Aevermaet, Sagen en Froome zal rijden. 

De Youth Band

Nieuw dit jaar – we schreven het al – was het optreden van de Youth Band van de harmonie “Willen is kunnen”. De jongeren hadden een 8-tal nummertjes ingestudeerd, een aangepast programma voor deze gelegenheid. Na een tweetal filmklassiekers als “Skyfall” en “Jungle Book”, volgden o.m. ”Laat de zon in je hart”, “Happy” en “Ze is maar 16 jaar”. Opgewekte nummertjes die de lopers moed gaven en voor sfeer zorgden

.

Het optreden duurde een half uurtje. Maar het was een test-case die een schot in de roos bleek. Men zou in de kringen van de fanfare zelfs even de overwogen hebben om met een loopploeg deel te nemen.

 

De winnaars en de volledige uitslag gaven we reeds in een eerdere bijdrage (https://www.lochristinaar.com/nieuws/4-uren-run-bike-met-alleen-winnaars-loopcoach-bart-gunst-2-loopt-het-snelst ). Lochristinaar beleefde de 4 Uren Run & Bike met 2 fotografen. Annick Gentier en Bennie Vanderpiete kregen niet enkel alle deelnemende ploegen voor hun lens, ze brachten het hele evenement in beeld. Het leverde 443 sfeerbeelden op, verdeeld over 3 fotoreeksen. En dat is ongetwijfeld wel een record. Veel kijkplezier.

( Foto's © Bennie Vanderpiete, Annick Gentier en 4 Uren Run&Bike)