4 Uren Run&Bike met heel wat optredens

Bennie
0 reactie(s)
4 Uren Run&Bike © Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

Heel wat optredens en animatie dit jaar tijdens de 4 Uren Run&Bike. Op 12 november treden de Youth Band van de harmonie, Dansschool Dance Revolution, Dans en Ballet Arabesk en de muziekschool Lochristi op. En… omstreeks 16 uur is er een optreden van Brass Party!

Al 19 ploegen ingeschreven!

Op 12 november is er de 20ste editie van de 4 Uren Run&Bike. Zowat 300 deelnemers zullen gedurende 4 uren rondjes lopen, of kilometers fietsen, om geld in te zamelen voor de beide goede doelen: OOOC Luien en 11-11-11. Op dit moment zijn er al 19 ploegen ingeschreven: 16 loopploegen en 3 fietsploegen. Dat is net zoveel als vorig jaar op hetzelfde tijdstip. Maar traditioneel wacht het gros van de deelnemers tot enkele dagen voor het evenement om zich aan te melden. Sneuvelt in deze laatste editie het record van 2018 met 304 deelnemers verdeeld over 55 ploegen?

4 Uren Run&Bike © Bennie Vanderpiete

Heel wat optredens

Lopers, fietsers en ook toeschouwers zullen in elk geval ogen en oren tekort komen, want de organisatie zorgt tijdens deze feesteditie voor heel wat entertainment.
In 2019 werd er voor het eerst geëxperimenteerd met een optreden langs het parcours. De test-case met de Youth Band van de harmonie “Willen is Kunnen” was een succes en werd een vaste waarde. Dit jaar zijn er maar liefst 4 groepen die afwisselend van jetje zullen geven.
Lopers zullen aangemoedigd worden met optredens van de Youth Band, dansschool Dance Revolution, Dans en Ballet Arabesk en de muziekschool Lochristi. Ook toeschouwers kunnen deze optredens bijwonen. Er is (enkel) een rechtstreekse toegang van buitenaf via het deurtje naast de laadkaaien.

4 Uren Run&Bike © Bennie Vanderpiete

Brass Party

Maar ook in de grote ruimte, waar zich de aflossingszone bevindt, valt er dit jaar heel wat te beleven. Zoals steeds kan u er aan de bar, de eetstand en de cavabar terecht voor een drankje, een hapje of een glaasje bubbels. De deejays zorgen met opzwepende muziek voor de nodige sfeer. Omstreeks 16 uur is er bovendien een optreden van Brass Party. Deze band gooide tijdens de Gentse Feesten hoge ogen met hun straatoptredens en het liep storm voor hun concert eind augustus in de Maalderij in Zaffelare. Op 12 november zullen ze een half uurtje spelen en het publiek vermaken.

Die Sofia

Wie uiteraard goed op de hoogte is van de het programma van de 4 Uren Run & Bike is de vaste poetsvrouw van de 4 Uren Run&Bike: “die Sofia”. Ze vertelt er alles over in onderstaand filmpje.
 

Deelnemen? Nu inschrijven!

De 4 Uren Run & Bike zal doorgaan op 12 november 2022, van 14 tot 18 uur, op de terreinen van Floréac, Beerveldsebaan 4 te Lochristi. Deelnemen kan vanaf 10 jaar. Ploegen van volwassenen – zowel fietsen als lopen - bestaan uit maximal 5 deelnemers, jongerenloopploegen bestaan (verplicht) uit 8 deelnemers. Sinds 15 september kan je inschrijven via de website ( https://4urenrun-bike.be/ ). Wie zeker wil zijn van deelname, wacht beter niet lang meer.