46ste Lodejofeesten met Quiz, Ballenbadfuif, Comedy Night en familienamiddag

Bennie
1 reactie(s)
46ste Lodejofeesten

Geheel volgens de traditie organiseert jeugdhuis Lodejo in aanloop naar 1 mei terug de Lodejofeesten. Ondertussen al voor de 46ste keer en ook dit jaar terug gespreid over twee weekends.

Lodejoquiz en streekbierenavond

Deze 46ste editie van de Lodejofeesten gaat op zaterdagavond 22 april om 20 uur van start met een (familie)quiz.
Ploegen dienen te bestaan uit 4 personen en kunnen zich nu reeds aanmelden per mail (ploegnaam en namen deelnemers) naar Kenneth@lodejo.be . Er kunnen maximaal 32 ploegen deelnemen, vlug zijn is de boodschap. Deelnemen kost 16 Euro per ploeg maar niemand keert met lege handen huiswaarts, iedereen prijs dus! Na de quiz is er nog een streekbierenavond. Je kunt er terecht vanaf 19 uur en de quiz begint om 20 uur.

“50.000-Ballen-badfuif” op vrijdagavond 28 april

Op vrijdagavond 28 april is er dan, voor de tweede keer, de “Playball Ballenbadfuif”. Het lagere gedeelte van de Lodejo zal terug volledig gevuld worden met bijna 50.000 ballen. Het was een idee dat aangebracht werd door de vrijwilligers en vorig jaar voor het eerst uitgeprobeerd werd. Zo’n 300 jongeren gingen toen uit de bol, een opkomst die maar liefst zes keer hoger was dan in 2015.
Deuren gaan open - voor iedereen die minstens 15 jaar is - om 21hr00. Tickets kunnen op voorhand verkregen worden bij de leden aan 5 euro. De avond zelf betaal je 7 euro aan de kassa.

Comedy Night op zaterdagavond: Henk Ryckaert en Xander De Rycke

Zaterdagavond 29 april is er dan de comedy-avond, steevast een van de hoogtepunten van de Lodejofeesten. Ook dit jaar terug met een heel erg mooie affiche. Die avond op het podium: Henk Rijckaert en Xander De Rycke.
Gentenaar Henk Rijckaert groeide op in Zomergem en is zoon van twee onderwijzers. Zelf studeerde hij voor landbouwingenieur en beschikt ook over een postgraduaat milieusanering. Op het einde van zijn studies deed hij improvisatietheater bij The Lunatics en de Belgische Improvisatieliga. Hij raakte bekend bij het grote publiek door de Tv-programma’s “Zonde van de zendtijd” en “Scheire en de schepping”, waar hij een van de panelleden was. In 2017 startte hij een nieuwe tour met “Technostress”.
Xander De Rycke groeide op in Zelzate en Eeklo. Toen hij 18 jaar oud was, verliet hij de school en wou zijn brood verdienen als stand-upcomedian. In 2007 won hij de Comedy Cup voor Philip Geubels en Iwein Segers. Sinds begin dit jaar heeft hij ook een nieuwe zaalshow “Quarter-life crisis”.
Snel zijn is ook hier de boodschap, want er zijn 200 beschikbare plaatsen en dan gaat onherroepelijk het bordje “uitverkocht” op de deur. Tickets kosten 10 euro in voorverkoop en 13 euro aan de kassa. Reserveren kan per mail bij Koen@Lodejo.be. Ook hier gaan de deuren open op 19u00 en is het lachen geblazen vanaf 20 uur.

Zondag: jeugd- en familienamiddag

Zondag 30 april worden de Lodejofeesten dan afgesloten met een jeugd- en familienamiddag.
Dit jaar met een kickertornooi. De allerjongsten kunnen zich vermaken op het springkasteel. In de tuin zal er - voor de hongerigen - een frietkot zijn en zal er een bandje optreden.
Het wordt ongetwijfeld een gezellige boel die zelfs wat mag uitlopen. Uitslapen kan de dag nadien.

(Foto’s © Bennie Vanderpiete, Jef Boes, Julie Vervenne en Jolien-Lodejo)