52.308 euro - LoLa4Life bezorgt OIGO en Koester een mooie Kerst

Bennie
0 reactie(s)
52.308 euro - LoLa4Life bezorgt OIGO en Koester een mooie Kerst

Op 6 juni kwamen ze voor het eerst met hun idee naar buiten, de loopvrienden Danny Clincke, Martin Blancquart, Chris De Vuyst, Tom De Jaeger, Bart Gunst en Ilse Martens. Nu “De warmste week” in Puyenbroeck plaats zou vinden, wilden ze een loopevenement organiseren. Van Laarne, over Lochristi naar het grote podium van Music for Life.

Op het hele traject zes stopplaatsen waar lopers, die niet de hele marathon liepen, konden aansluiten of ophouden. En LoLa4Life had steile ambities: 250 lopers verzamelen en 25.000 euro ophalen voor het goede doel.
Zaterdag 23 december, op de voorlaatste dag van “Music for Life” was het dan zover. En het werd een succes. Een groot succes!

Startplaats Laarne

Een 100-tal lopers verzamelden zaterdagochtend in Laarne voor de start van Lola4Life. Onder hen ook 20 sportievelingen die het hele traject zouden lopen, wat dus overeenkwam met een volledige marathon.
Heel wat scholen, verenigingen en organisaties hadden zelf een actie op touw gezet om LoLa4Life te steunen. De cheques, met de opbrengsten van die acties, konden overhandigd worden in de verschillende stopplaatsen.

De gemeentelijke basisschool Laarne had o.m. pannenkoeken verkocht en schonk 660 euro aan LoLa4Life. Niet enkel een flinke bijdrage, ze hadden ook de mooiste cheque geknutseld. Laarne had gewandeld voor het goede doel. En zij mochten pronken met een cheque van niet minder dan 10.036,12 euro. Een fantastisch resultaat! Toen al was duidelijk dat LoLa4Life hoge toppen zou scheren.
Na een korte opwarming, en een groepsfoto, weerklonk het startschot en vertrok de hele bende in looppas richting Kalken.

Stopplaats Kalken

Kalken droeg LoLa4Life duidelijk een warm hart toe en had geen moeite gespaard. Een honderdtal supporters stonden de lopers op te wachten en konden – bij een glühwein, streekbiertje of een pintje -  genieten van de kerstmuziek die Joeri De Decker en Aline Van Wassenhoven brachten op het podium. Ook daar terug een vijftal cheques van o.m. de plaatselijke scholen en Doctors voor LoLa4 Life (een groepspraktijk uit Kalken).


4
Maar ook de Veldmeersrunners hadden via allerlei acties 7.373 euro ingezameld voor het goede doel.
Op hetzelfde podium kon Danny Clincke toen al bekend maken dat er 50.609 euro op de rekening stond. Een bedrag dat zou verdeeld worden over het Kinderkankerfonds Koester en OIGO “Opgeven is geen optie”.

MNM had zijn dj en presentator “plakman Brahim” naar Kalken gestuurd. De “Mexican wave” rolde, voor een foto, over het gezellige kerkplein. Waarna het tijd was om de lopers terug op gang te schieten, terwijl Thomas’ bandje “You’ll Never Walk Alone” speelde.

De foto en een filmpje kan u hier bekijken: https://mnm.be/dewarmsteweekvanmusiclife/plakmanbrahimgaatlopenendansenvoorhetgoededoel

Stopplaatsen Beervelde en Zeveneken

Door het grote succes en de activiteiten in Kalken kwam de LoLa4Life-karavaan met wat vertraging aan in Beervelde waar o.m. schepen Marie-Claire van Nieuwenhuyse de lopers kwam aanmoedigen. Koester zorgde voor de standjes met bevoorrading bij de stopplaatsen op het grondgebied Lochristi. In Beervelde sloten 6 lopers aan en vertrokken mee richting Zeveneken. Op die derde stopplaats waren onze marathonlopers ongeveer halfweg. Ze werden er opgewacht door 27 enthousiastelingen die hen vanaf dan ook zouden vergezellen.

“De Kring” in Lochristi en de kerk van Hyfte

Er heerste een gezellige drukte op het pleintje van “De kring” – de halte in Lochristi.
Net als op de andere stopplaatsen, kwam de groep lopers - onder leiding van koplopers en “hazen van dienst” Bart en Tom - aan met ritmisch handgeklap. Wat onmiddellijk opgepikt werd door de tientallen toeschouwers en de meer dan 50 sportievelingen die van daaruit zouden meelopen. Tijd voor onze lopers voor een versnapering of een bekertje verse pompoensoep die Emmy en Marie er verkochten. Ook dat leverde zo’n 150 euro op.
Via de kerk van Hyfte – startplaats voor nog eens 22 lopers – ging het naar Zaffelare.

Stopplaats Zaffelare

Veel sfeer aan sporthal ’t Veerleveld met de harmonie “Willen is Kunnen” die voor een muzikale opwarming zorgde. Alle muzikanten waren voor de gelegenheid uitgedost met een kerstmuts of hadden een kerstboompje op het hoofd. De 74 lopers die hier van start gingen - onder hen ook burgemeester Yves Deswaene - konden het wel smaken. Net als de lekkere donuts en koekjes die er verkocht werden, wat ook zo’n 430 euro opbracht voor het goede doel.

Podium “Music for Life”

Van Zaffelare ging het in rechte lijn naar “Music for Life” in Puyenbroeck. Het was de drukste dag van het evenement. Beide parkings stonden vol. Een massa toeschouwers en heel wat organisaties die hun actie kwamen voorstellen. Aanvankelijk zag het ernaar uit het zo’n 2,5 uren zou duren voor Lola4Life op het podium mocht, maar plots kwam alles in een stroomversnelling en omstreeks 17.15 uur konden onze 6 loopvrienden hun verhaal doen. Een hartverwarmend verhaal, want zo’n 330 lopers hadden deelgenomen aan LoLa4Life en de hele actie had meer dan 50.000 euro opgebracht. Een onverhoopt succes. Maar ook een hartverscheurend verhaal.

Chris, een van de zes loopvrienden en fervent marathonloopster, zat zaterdag in de volgwagen. Begin dit jaar kreeg ze te horen dat ze niet meer mocht lopen omdat ze kanker heeft. Ze zit zelfs al in het laatste stadium. De stem van presentator Bram Willens stokte tijdens het gesprek met Chris. Er volgde een emotionele knuffel. Chris’ zoon Benjamin en zijn vrouw Jasmijn liepen zaterdag ook mee.
Het filmpje van het podiummoment kan u hier bekijken.
https://stubru.be/life/terminalekrisikkreegdediagnosedatiknietmeermochtlopen

“Iedereen zorgt voor iedereen

Na de passage in Wachtebeke volgde nog een erg mooie afsluiter in de sporthal van Zaffelare. Bluesy Muloosy - de band van de muziekschool - steunde het evenement nog met een swingend en erg gesmaakt optreden. En zo eindigde een erg succesvolle LoLa4Life met een muzikaal hoogtepunt.

“Het succes van LoLa4Life kwam er dankzij heel wat hoofdrolspelers. We zouden ze allemaal ongelooflijk willen bedanken. De vele lopers, Bluesy Muloosy en Sono Technics die de technische steun leverden, de mensen die iets verkochten en de standjes organiseerden. Maar ook dank uiteraard aan de scholen, en de verenigingen, die zelf een actie deden en ons zo steunden. En ook de logistieke steun van Laarne, Kalken en Lochristi” aldus Ilse Martens.
“Ook een woord van dank aan de middenstand van Lochristi, in het bijzonder bakkers De Meyere en Point Rouge en apotheek De Sutter. En uiteraard ook de politie en het Rode Kruis en - niet in het minst - aan WTC Pedaal Laarne en WTC Hyftespurters. Zij hebben fantastisch werk geleverd” liet Tom De Jaeger ons weten.

Gisteren kon de definitieve balans opgemaakt worden. “LoLa4Life heeft, met de steun van heel veel mensen, uiteindelijk 52.308 euro ingezameld voor het goede doel” aldus Danny Clincke.
Of, zoals Studio Brussel het omschrijft, “Iedereen zorgt voor iedereen”.
OIGO en Kinderkankerfonds Koester mogen van LoLa4Life respectievelijk 33.284 euro en 19.023 verwachten. Een mooier kerstgeschenk kan je niet krijgen.

Op naar 2018, opnieuw in Puyenbroeck

“Music for Life 2017” betekende 10.576 acties voor meer dan 1000 goede doelen. Er werd een recordbedrag opgehaald van 10.846.566 euro. LoLa4Life zorgde er mee voor dat we niet “De warmste week”, maar “De heetste week” beleefden. Op naar 2018, opnieuw in Puyenbroeck!

Lochristinaar was erbij van de start in Laarne tot het optreden van Bluesy Muloosy. Onze uitgebreide fotoreeks kan u zien op onze facebookpagina.