Actie “LONG MAY YOU RUN” komt op kruissnelheid

Bennie
0 reactie(s)
Long May You Run Lochristi

© Tekst & Foto Bennie Vanderpiete

Op 22 december wandelt Lochristi met “LONG MAY YOU RUN” naar het podium van Music for Life. De website is ondertussen online en men kan inschrijven. LMYR verkoopt binnenkort nog eens bloemen aan de ingang van de Delhaize, veilt shirts en zal aanwezig zijn op de kerstmarkt van Lochristi. Alles voor het goede doel.

De actie

Op 22 december organiseren een  aantal gedreven Lochristinaren een wandeltocht in het kader van “De Warmste Week”. Een bus brengt de deelnemers van Lochristi naar de  startplaats in Sint-Denijs-Westrem. Dan volgt een wandeltocht van zo’n 50 km naar het podium van Music for Life in Kortrijk. Wie geen 50 km wil stappen, kan starten op een van de plaatsen waar de wandelaars halt houden. Meewandelen kan zo ook vanaf Deinze (30km), Zulte (19km) of Harelbeke (6km).
Deelnemen kost 18 euro en de opbrengst gaat integraal naar OIGO (“Opgeven Is Geen Optie), een organisatie ten voordele van kankerpatiënten. De wandeltocht is tegelijkertijd een hommage aan Chris De Vuyst, marathonloopster in hart en nieren. Zij was het boegbeeld van “LoLa4Life” in 2017 en overleed enkele maanden na haar passage op het podium van “De Warmste week in Puyenbroeck”.

Website online – inschrijven mogelijk

De actie Long May You Run werd begin oktober voorgesteld en ondertussen hebben de initiatiefnemers niet stilgezeten. De actie heeft ondertussen een eigen website (http://longmayyourun.be/) . Daar vind je alle info en kan je je ook inschrijven. Ondertussen zijn er al een 20-tal deelnemers, waarvan er een 10-tal de volledige afstand zullen stappen. Ondertussen zegden ook al heel wat sponsors hun medewerking toe, zij zullen o.m. zorgen voor de bevoorrading op de stopplaatsen.

Promotie met filmpjes

Vanaf nu zal er ook volop promotie gevoerd worden. Eerder deze week verscheen al een filmpje met Freddy De Wilde. Hij stapt – uiteraard – de volledige afstand. Freddy bracht reeds verscheidene keren de Dodentocht tot een goed einde en zamelde zo geld in voor het goede doel.
Hij was de eerste deelnemer die zich inschreef voor Long May You Run. Maar ook Buffalo indiaan Benjamin Bundervoet en Buffalo Mel dragen de actie een warm hart toe. Hun filmpje vind je onderaan het artikel. De komende weken zullen nog heel wat bekende Lochristinaren hun sympathie betuigen. U ziet het ongetwijfeld op de sociale media verschijnen.

Bloemenverkoop aan Delhaize Beervelde op 23 november

LMYR zamelt ook geld in via een aantal andere activiteiten. Op zaterdag 26 oktober  verkocht Ilse Martens bloemen aan de ingang van de Delhaize in Lochristi. Het bracht 1.355 euro op voor het goede doel. Op zaterdag 23 november, vanaf 09.30 uur doet ze die actie nog een eens over, maar deze keer aan de ingang van de Delhaize in Beervelde.  

Veiling van truitjes

Long May You Run zal ook een aantal shirts veilen en zo geld inzamelen ten voordele van OIGO. Via de voorzitter van KRC Genk kregen ze een truitje van voetballer Sander Berge. De sterspeler van de landskampioen schitterde onlangs nog  in de Champions League wedstrijd tegen FC Liverpool.
Bieden op het truitje kan op de veilingsite 2de hands (rechtstreekse link
https://www.2dehands.be/a/verzamelen/sportartikelen-en-voetbal/m1480894279-long-may-you-run-veilt-shirt-sander-berge-krc-genk.html?c=1cbcb1b540183caf56dfb1454bb6cfe2&previousPage=lr

Ongetwijfeld komen KAA Gent fans binnenkort ook aan hun trekken bij LMYR.

Kerstmarkt op 15 december

Ook op de Kerstmarkt op 15 december zal LMYR aanwezig zijn. Daar zullen ze gebak verkopen en organiseren ze een tombola voor het goede doel. Bed & breakfast “De stuifduinen” in Wetteren bestaat dan – dag op dag –2 jaar en  sponsort de hoofdprijs: een overnachting met ontbijt voor 2 personen.

(http://www.destuifduinen.be/ )

De actie “Long May You Run” komt nu echt op kruissnelheid en er zullen ongetwijfeld op 22 december heel wat Lootse wandelaars aan het podium van Music for Life staan.
Meer info over “Long May You run” vind je ook in een eerdere bijdrage van Lochristinaar (https://www.lochristinaar.com/nieuws/long-may-you-run-nu-ook-wandeltocht-tijdens-de-warmste-week) en op de website van de actie (http://longmayyourun.be/).

En nu nog, zoals beloofd, het filmpje met Indiaan Ben en Buffalo Mel, de 2 mascottes van KAA Gent.

(Foto's © Bennie Vanderpiete & Long May You Run)