Adriaan Dewagtere Belgisch kampioen shorttrack!

Na de vele wereldbekerwedstrijden en internationale kampioenschappen, werd het voorbije weekend in Deurne het BK Shorttrack geschaatst. Adriaan Dewagtere kroonde zich tot Belgisch kampioen “over all” bij de heren senioren.

Het voorbije weekend vond in Sportoase Het Groot Schijn in Antwerpen (Deurne), het BK shorttrack plaats. Zo’n 60 shorttrackers – verdeeld over verschillende categorieën – maakten uit wie zich het komende jaar Belgisch kampioen mag noemen.

Zaterdag streden de jongeren al voor de kampioenstitels. De oudere junioren en de senioren schaatsen dan de kwalificaties voor de finales die op zondag plaatsvonden.

Bij de dames senioren viel er zondag niets te beginnen tegen Hanne Desmet. Zij won alle drie de wedstrijden (500, 1.000 en 1.500 meter)

Bij de heren senioren beloofde de titelstrijd spannender te worden. In 2023 eindigde ons Loots shorttracktalent Adriaan Dewagtere op een tweede plaats, na Stijn Desmet. Toen we Adriaan, begin dit jaar polsten naar zijn ambitie voor het BK, antwoordde hij:

“Ik zou uiteraard mijn titel op de 500m willen verlengen. En dan ook zo goed als mogelijk presteren op de 1.000 en de 1.500 m en zo een gooi doen naar de Belgische titel “over all”. Vorig jaar werd ik vice-kampioen “over all”. Had ik toen iets beter gepresteerd op de 1000m…”  

Dat bleken profetische woorden. Stijn Desmet won nog de 1.500 m maar moest daarna, door pijn in  de heupen, verstek geven voor de 500 m en 1.000 m. Adriaan Dewagtere won de beide races en kroonde zich zo tot Belgisch kampioen “all-in”. Stijn Desmet is dit jaar de vice Belgisch kampioen. Warre Van Damme pakte het brons. Een Belgische titel, veel mooier kon het seizoen voor Adriaan niet eindigen. Proficiat!

Scroll naar boven