Afscheid van de lokale politiek

Maandag was het de laatste gemeenteraad 2018 en op woensdag was dit ook het geval voor de politieraad. Wie komt in 2019 niet meer terug?

CD&V

matine van waes cdv lochristi

Martine Van Waes haalde 360 stemmen en is vijfde opvolger. Ze zetelde 12 jaar in de gemeenteraad.

N-VA

eva paelinck marc bollaert n-va lochristi

Marc Bollaert kreeg 229 bolletjes achter zijn naam en is niet verkozen. Hij is vierde opvolger.

Eva Paelinck gooit nog voor de start de handdoek in de ring en zal niet zetelen. Het doet vreemd aan, dat het engagement om de lijst te trekken en 801 kiezers te overtuigen, twee maand later resulteert in het verlaten van het politiek toneel. Ontgoocheld wellicht door het verlies van 1 zetel? Hiermee doet ze afbreuk aan de keuze van haar kiezers. Tom De Sutter had na 20 jaar graag stilaan de fakkel doorgegeven aan ‘jong en vrouw’ maar deze kracht van verandering loopt met een sisser af.

Eva verwoordt het zo: “Ik ben jong en gedreven en ik wil professioneel vooruit. Dat mijn professionele toekomst niet in de politiek ligt, is me al een tijdlang duidelijk. Ik ben teveel een praktische geest en teveel een ploegspeler. Ik hou niet van discussies om de discussie zonder verder gevolg. Zoals de kaarten nu liggen kan ik daar zelf echter weinig aan veranderen. Al met al merk ik dat politiek me op deze manier meer energie kost dan ik eruit haal.”

Open VLD

hervé stevens sam heirman open vld Lochristi

Hervé Stevens, Patricia Van De Weghe en Ingrid Raman waren geen kandidaat meer in oktober.

Sam Heirman (374 stemmen) is derde opvolger en kan misschien later terugkeren naar de raad. Voor André Stevens met 314 rode bolletjes zal dat als zevende opvolger heel wat moeilijker zijn.

patricia van de weghe andré stevens ingrid raman

Veel raadsleden kwamen in de vele jaren dat we een groot aantal van de zittingen bijwoonden niet aan het woord. Hun timbre bleef dan ook in stilzwijgen gehuld. Het nieuwe bestuur wordt op 3 januari 2019 geïnstalleerd.

Scroll naar boven