Al bijna 400 deelnemers voor “ALLEZ, CHANTEZ!”, maar er is nog plaats

Bennie
0 reactie(s)

Tekst Bennie Vanderpiete © Titelfoto Annick Gentier

Vrijdagavond is er de derde editie van “ALLEZ, CHANTEZ!”. Bijna 400 deelnemers bestelden al hun (gratis) ticket. Maar er is nog plaats.

(Update: ondertussen is "Allez, Chantez!" uitverkocht!)

Dit weekend openen de cultuurdienst en de cultuurraad van Lochristi het nieuwe cultuurseizoen in Uyttenhove met een heuse driedaagse. Die begint vrijdagavond met de derde editie van het verbindende zangevenement “ALLEZ, CHANTEZ!”.

Rudy Tollenaere kon drie jaar geleden de cultuurraad en -dienst overhalen om “ALLEZ, CHANTEZ!” naar Lochristi te halen (hier klikken). Zo’n 165 zanglustigen - corona was net achter de rug - daagden toen op om mee te zingen met zangcoach Annelore Camps en haar toetsenman. Het werd een onvergetelijke avond met een ongedwongen sfeertje en een enthousiast publiek. Zo ook in 2022.

Deelnemen?

Het is de bedoeling van de cultuurraad om elk jaar het cultuurseizoen te openen met “ALLEZ, CHANTEZ!” Met deze derde editie is men aardig op weg om er een traditie van te maken en deze keer mikt men op 500 zanglustigen. Heel ambitieus maar - mede dankzij de mond-tot-mondreclame en een heuse promotiecampagne – bestelden ondertussen al zo’n 385 deelnemers hun gratis ticket.
Daarmee is er alvast minstens een verdubbeling van het aantal deelnemers MAAR… er is nog plaats! En hier telt zeker “hoe meer zielen, hoe meer vreugde”. Deelnemen is gratis, maar vooraf inschrijven is noodzakelijk. Het zangfestijn begint om 20 uur. Reserveren kan je via volgende link :  https://webshoplochristi.recreatex.be/Tickets/Overview

Even terug naar 2021

Voor wie nog twijfelt, of niet weet wat “AlLLEZ, CHANTEZ!” is keren we nog eens terug naar de eerste editie in Lochristi op 24 september 2021. Nadat het refrein en de toonhoogten even geoefend werden, zong de hele zaal onder leiding van Annelore een ontroerende versie van “Chasing Cars” van Snow Patrol. “Total Eclipse of The Heart” werd uiteindelijk een onvergetelijk slotnummer met een samenzang van de mannelijke bassen en vrouwelijke sopraanstemmen.

Filmpje “Chasing Cars”

 

Filmpje “Total Eclipse of the Heart”

 

(Foto's © Annick Gentier & Bennie Vanderpiete)