Alicia Franck geeft startschot 4-Urenloop – nu inschrijven

Bennie
0 reactie(s)
4 Urenloop 2018 Alicia Franck

© Bennie Vanderpiete

Nog 3,5 weken en sportief Lochristi loopt terug massaal voor het goede doel.
Op zaterdag 10 november organiseert Dirk Everaert met zijn team terug de jaarlijkse 4-urenloop & Spinning ten voordele van 11.11.11.

De locatie

Deze 17de editie van de 4-Urenloop zal de 5e uitgave zijn, die plaatsvindt op de terreinen van Floréac aan de Beerveldse baan. 12 jaar lang liep men in de dorpskern, met start en aankomst in JH Lodejo.  Maar een steeds groter aantal deelnemers – en de geplande renovatie van het jeugdhuis – noopten Dirk Everaert om in 2014 een nieuwe locatie te zoeken. De verhuis naar Floréac werd door de meesten als heel positief ervaren. Veel meer ruimte - zowel voor de deelnemers als voor de (dorstige) toeschouwers - en parking in overvloed.

De loopwedstrijd

Het concept is ondertussen alom gekend. De 4-urenloop is een estafettewedstrijd voor jong en oud. Iedereen geboren in 2008 of vroeger, kan deelnemen. Bij de volwassenen mogen de ploegen bestaan uit maximaal 5 deelnemers. Jeugdploegen (tot en met geboortejaar 2005) mogen tot 8 jongens of meisjes tellen. Het is de bedoeling om in 4 uur tijd zoveel mogelijk rondjes van 600 meter af te leggen. Na elk rondje mag er afgelost worden. Iedere ploeg krijgt een sponsor toegewezen (of mag er bij inschrijving zelf één aanbrengen).
De ploegsponsors schenken nadien - per afgelegd rondje - 1 euro ten voordele van de actie 11.11.11 Overwinnaar is de ploeg die om18 uur het meeste rondjes liep.

Ook spinning en fietsen op rollen

Net als de voorbije jaren kan er niet enkel gelopen worden, maar ook gefietst. Deze teams bestaan uit maximaal 5 deelnemers en er kan gekozen worden voor spinning of fietsen op rollen. Per afgelegde kilometer stort de ploegsponsor 0,50 euro ten voordele van 11.11.11.

Het parcours, presentatie en de parkingwachters

Twee jaar geleden werd het parcours aangepast. Het bleek een voltreffer en blijft behouden. De eerste honderden meters verlopen in de bedrijfsgebouwen van Floréac, langs de bar en de zitplaats van de ploegen. Men verlaat het gebouw dan via de toegangszone van het containerpark, loopt langs de loskades en de ingang van Floréac om daarna terug het gebouw binnen te lopen. Onze lokale radiostem Peter Vervaet is terug presentator van dienst. Verder is er ook het ”parkingteam”, een aantal parkingwachters die het verkeer in de parkeerzone in goede banen zullen leiden.

Alicia Franck geeft startschot

Elk jaar nodigt de organisatie een sportpersoonlijkheid uit om het startschot te geven. Dit jaar wordt dat veldrijdster Alicia Franck.
Na een succesvolle passage in het Mountainbiken maakte Alicia in 2016 de overstap naar het veldrijden. Ze fietste onmiddellijk erg puike uitslagen bij mekaar: twintigste in de WB-wedstrijd van Valkenburg en zesde in de Koppenbergcross. Ze kreeg een contract bij de Marluxploeg (toen nog met co-sponsor Napoleon Games), werd geselecteerd voor EK en WK en behaalde tal van mooie uitslagen met enkele top-5 plaatsen. De ploeg kreeg begin dit jaar een nieuwe co-sponsor en werd zo het Marlux-Bingoal team. Alicia kende ondertussen heel wat pech met o.m. een sleutelbeen- en kuitbeenbreuk.
De voorbije weken werd ze geplaagd door ziekte en kon niet starten. Maar morgen neemt ze de draad terug op in Ardooie.

Nu inschrijven!

De voorbereidingen voor deze 17de editie zijn volop bezig. Eerder deze week werden – “in het holst van de nacht“ - de laatste borden met affiches geplaatst.
Vorig jaar streden 51 ploegen om de overwinning: 47 loopteams en 4 gelegenheidsploegen die op rollen fietsten. “Wielrenners zonder wielen” zegevierden in de loopwedstrijd voor volwassenen, KAA Gent runners namen de beker mee bij de jeugdploegen en Forza Picasso toonde zich het sterkst bij het fietsen op rollen.
Het volledige wedstrijdreglement, alsook de nodige inschrijvingsformulieren, zijn te vinden op de website van de 4-urenloop, waarvan u de link onderaan dit artikel vindt.  Het ingevulde inschrijvingsformulier dient per mail teruggestuurd naar 4-urenloop@telenet.be . Per ploeg wordt een (bescheiden) bijdrage van 30 euro gevraagd. Er dient ook 10 euro betaald als waarborg voor de estafettestok en de rugnummers. Maar die krijgt u dus na de race terug. Inschrijven kan nog tot en met 9 november. Voor de teams die willen fietsen op rollen, is vlug zijn de boodschap. Voor deze discipline kunnen maximaal 5 ploegen inschrijven.

Sponsors en supporters welkom!

Alle ondernemingen, of particulieren, die zich wensen te engageren als sponsor, zijn nog steeds uiterst welkom. Zij mogen contact opnemen met de organisatie. Dit kan via de website (tabblad “sponsorfiche”) per mail of telefonisch via het gsm-nummer 0478 58 56 95.
Geen topprestaties zonder goede supporters. Ook wie minder sportief is, maar toch zijn steentje wil bijdragen, is welkom vanaf 14 uur om alle lopers en fietsers aan te moedigen en een drankje en een hapje te nuttigen.
Het wordt ongetwijfeld terug een gezellige en sportieve namiddag. Uiteraard zal Lochristinaar - net als de voorbije jaren - aanwezig zijn en zorgen voor een uitgebreide verslaggeving met heel wat foto’s.

Inschrijven en contact opnemen

Contact opnemen met de organisatie kan per mail ( 4-urenloop@telenet.be ).
De website van de 4-urenloop met alle info en de inschrijvingsformulieren bereikt men via volgende link: https://11lochristi.wordpress.com/