Anneleen Lenaerts liever live!

Machteld Moijson
0 reactie(s)
 Arte Amanti Lochristi Anneleen Lenaerts

Tekst Machteld Moijson - Foto Anneleen Lenaerts ©

De gemeente Lochristi herneemt, na het wegvallen van de coronamaatregelen, haar jaarlijkse traditie om een concert van Arte Amanti te organiseren en dit op zaterdag 19 maart om 20 uur in Cultuurzaal Uyttenhove.

Het internationaal kamermuziekfestival brengt dit jaar harpiste Anneleen Lenaerts en hoboïst Karel Schoofs naar Lochristi. Arte Amanti bezorgt ook een podium aan jong talent. Hier speelt Anna Popil op viool. Daarna is het de beurt aan de professionele musici.

Karel Schoofs Arte Amanti Lochristi

Anneleen Lenaerts en Karel Schoofs brengen een mooi programma solo en in duo. Achtereenvolgens horen we van Clara Schumann 3 Romanzen opus 22 en 3 Lieder opus 25. Van Wouter Lenaerts brengen ze Metamorphoseon, van Claude Debussy zijn Clair de Lune, van Benjamin Britten Metamorphoses after Ovid, van Maurice Ravel Le Tombeau de Couperin om te eindigen met Sarabande et Allegro van Gabriel Grovlez.

Liefhebbers van het Nieuwjaarsconcert uit Wenen zullen Anneleen Lenaerts wellicht herkennen. Na haar studies aan het conservatorium van Brussel en de Ecole Normale de Musique de Paris, volgde ze verschillende masterclasses bij gerenommeerde harpisten. Ze verzamelde een indrukwekkend palmares. Tussen 1997 en 2010 won ze 23 belangrijke prijzen op internationale wedstrijden. Zo werd ze in 2010 benoemd tot soloharpiste van de Wiener Philharmoniker. Meteen was ze gelanceerd voor haar solodebuut in grote cultuurhuizen. Ze kon verschillende cd’s met harpmuziek opnemen, o.a. met Brussels Philharmonic en met klarinettist Dionysis Grammenos. Het label Warner Classics gaf haar een exclusief contract. Haar cd uit 2019 werd bekroond met de Opus Klassik Award.

Anneleen Lenaerts arte amanti Lochristi

Voor Arte Amanti wordt Anneleen Lenaerts vergezeld door Karel Schoofs, hoboïst. Ook hij verdiende zijn strepen als musicus. Hij was primus van zijn jaar aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium in Antwerpen, speelde daarna in het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen. In 1996 werd hij benoemd tot hobo-solo bij het Nationaal Orkest van België, dat hij in 2008 ruilde voor het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Gastoptredens krijgt hij in alle orkesten en operahuizen van België en Nederland, maar ook in kamerorkesten wordt hij gevraagd. Sinds 2007 vormt hij met Anneleen Lenaerts een muzikaal duo.

Laat u meevoeren met de muziek en het virtuoze kunnen van deze topmuzikanten.

Tickets kunt u bestellen via www.lochristi.be/tickets

Het concert is op zaterdag 19 maart om 20 uur (de deuren gaan open vanaf 19.30u) in de Cultuurzaal Uyttenhove, Zavel 5 Lochristi (Zeveneken).