Beervelde verliest derby tegen SV Zaffelare en moet ook afscheid nemen van Niels De Vos.

SV Zaffelare zaterdagavond weinig moeite met Dynamo Beervelde in de derby van de week en stuurde de bezoekers met een forfaitscore huiswaarts. SK Lochristi speelde een verdienstelijke partij op het terrein van KFC Eeklo, maar kon niet verhinderen dat de sterke thuisploeg met 5-3 de punten thuishield.

In Zaffelare werd afgelopen zaterdagavond een nieuwe derby gespeeld tegen Dynamo Beervelde. De thuisploeg domineerde nagenoeg de volledige wedstrijd. De eerste kansen werden aanvankelijk gemist. Zowel Louis Maebe als Cedric Mbuyu konden niet afwerken. Het duurde tot halfweg de eerste helft vooraleer een eerste treffer viel. Cedric Mbuyu brak de ban op aangeven van Gijs De Smet en Bjarne Vandamme verdubbelde net voor de rust tot 2-0, nadat hij randje buitenspel mocht doorgaan. Dynamo kwam met goede bedoelingen uit de kleedkamer, maar Cedric Mbuyu trapte de bezoekende hoop al snel aan diggelen met zijn tweede treffer. Dynamo kreeg daarna meer ademruimte en Niels De Vos en Niels Biesemans mikten hun poging naast. SV Zaffelare hield de partij uiteindelijk makkelijk onder controle en kon de score nog opdrijven met doelpunten van Robbe De Ridder en Gijs De Smet. De thuisploeg schuift met de driepunter op naar de middenmoot, Dynamo Beervelde blijft op de voorlaatste plaats bengelen.

Extra pigment tijdens deze wedstrijd was het gedwongen afscheid van Dynamo-spits Niels De Vos, die wegens gezondheidsproblemen zijn sportieve activiteiten moet stopzetten. Hij kreeg net voor affluiten nog een emotionele ‘applausvervanging’.

SK Lochristi moest in KFC Eeklo zijn meerdere erkennen. Beide ploegen konden in een aangenaam openingskwartier enkele kansen creëren, echter zonder resultaat. Lochristi opende de score met een knappe vrije trap van Florian Dhondt, maar kort voor de rust bracht Davit Hovseypan de bordjes in evenwicht. Na de rust zette een sterke thuisploeg orde op zaken. Ruben Thybaert profiteerde toen de bezoekende verdediging de bal vergat weg te trappen en kort voor het uur werkte diezelfde Thybaert en fraaie thuisaanval af. Lochristi bleek niet aangeslagen en Niels Vandedrinck bood Stefan Moens de aansluitingstreffer aan. De thuisploeg kon echter snel orde op zaken zetten toen opnieuw Thybaert een doorgekopte verre inworp in doel verwerkte. Bauke Famaey bezorgde Eeklo met een ongelukkige owngoal nog een vijfde treffer en in blessuretijd toonde Niels Vandedrinck zijn tor instinct toen hij een voorzet van Halewijn Schoonjans in doel verlengde en de 5-3 eindstand aantekende.

(Foto's © Peter Esprit, Dynamo Beervelde, Bennie Vanderpiete)