Bluesy Muloosy mooie afsluiter van derde Lodejardin

JH Lodejo toverde voor het 3de jaar op rij de tuin van de Dekenijwoning om tot een zomerse “pop-up zomerbar”. Na een maand vol optredens, workshops en heel wat gezellige avonden, was er gisteren het slotevent. Vier weken Lodejardin werden afgesloten met een optreden van Bluesy Muloosy.

Optreden Bluesy Muloosy

Ook Lodejardin mocht genieten van een warme, hete, droge zomer. Maar de weergoden lieten JH Lodejo in de steek voor het slotevent van hun pop-up bar. Buienradar kleurde blauw. Toch een 80-tal eters voor de barbecue. Om 20.30 uur was er dan het optreden van Bluesy Muloosy. Zo’n 200 fans trotseerden de regen en kwamen genieten van het optreden.

En genieten, dat was – ondanks de regen – aan de orde. De band van de muziekschool had zijn repertoire lichtjes aangepast. Net iets minder “recent werk” en we kregen meer een “bigband” gevoel. Muzikaal hoogstaand maar het ging een beetje ten koste van het swingende karakter, zeker in het eerste deel.
Toch een spetterend optreden en in de tweede helft knalden Nathaniel Rateliff & The Night Sweats (“I Need Never get Old”) en Robbie Williams (“Let me Entertain you”) weer als vanouds van het podium. Regenjasjes werden bovengehaald om te kunnen dansen.

Aline manifesteert zich steeds meer als “The Leading Lady” en doet dat – aan de zijde van frontman Simon Dedeken – erg goed.  Hier en daar nog een showelement om de blazerssectie en de gitaristen nog meer in de spotlights te zetten en Bluesy Muloosy is klaar voor die stap hogerop. Het betere muzikale werk in onze bloemengemeente.

Terugblik mat Hannes van Lodejo

“4 weken Lodejardin zijn uitermate goed verlopen. We kregen dit jaar opvallend veel buren en omwonenden op bezoek. Het toont aan dat Lodejardin langzaamaan bekender wordt en de mensen de weg vinden naar de tuin van de Dekenij. Samen met het mooie zomerweer zorgde dit ervoor dat we dit jaar een erg mooie opkomst kenden. Financieel is dit een goede zaak voor het jeugdhuis” aldus Hannes van de Lodejo.

“De muziekschool van Lochristi nam op 12 augustus één dag Lodejardin over. Ze zorgden voor allerlei workshops, de bezoekers konden hun zangtalent tonen tijdens de karaoke en ’s avonds was er een optreden. Die dag daagden een 100-tal bezoekers op, waaronder heel wat geïnteresseerden die voor het eerst kwamen. Een succes dus. De geplande “Joepla-dag” moest geannuleerd worden t.g.v. een communicatiefoutje.
Op zondag 19 augustus organiseerden we onze traditionele rommelmarkt, dit jaar met 17 kramen. We verwelkomden een 100-tal kopers.”

De woestuin

Donderdag was er de vierde en laatste workshop in onze woestuin. Een zevental deelnemers daagden op om cementenbloempotten te maken.
Ook onze 2 hennen lopen hier nog steeds rond. Eén van beide kippen zorgde vrijwel dagelijks voor een vers eitje. Haar “collega” kwam net uit een broedperiode. We wisten op voorhand dat zij niet productief zou zijn.
Laurens Pieyns van houthandel Van Peteghem zal nu de beide kippetjes “adopteren”.”

De ballonvluchten

Lodejardin mocht dit jaar 2 ballonvluchten weggeven van sponsor MusicPower.
In de pop-upbar hing een puzzel waarin 2 stukjes ontbraken. Alle buren en omwonenden kregen eind juli een schrijven met een uitnodiging voor Lodejardin met daarbij een puzzelstukje. Bij 1 van die brieven zat een van de ontbrekende stukjes.
Op de toog van Lodejardin een grote bokaal met ook heel wat puzzelstukjes. Iedereen die consumeerde mocht een puzzelstukje nemen.  Na een week had Bert Van Belle een gelukkige hand en viste het juiste stukje uit de bokaal. De buur met het andere winnende stukje meldde zich niet.
Er dient nu nog gekeken hoe die 2de ballonvlucht weggegeven zal worden.

Lodejardin 2018 was een succes en als het kan, komt er zeker een vervolg in 2019, bevestigt ons Hannes.
En voor wie optreden van Bluesy Muloosy wil herbeleven of er gisteren niet bij kon zijn, onderstaande fotoreeks. Veel kijkplezier.

(Afbeeldingen © Bennie Vanderpiete en Lodejardin)

 

Scroll naar boven