Boekenruilkastje open

Jean Marie
0 reactie(s)
Boekenruilkastje open Lochristi

Tekst - Foto JMDB ©

Gisteren was het zo ver. Tijdens de wereld dag van het boek opende ook het boekenruilkastje aan de kerk in Lochristi. Het is niet het eerste hier maar deze keer nam de gemeente het initiatief.

Je vond er meteen een eerste lading boeken in. Het werkt volgens het neem-en-geef-principe. Bedoeling is dat iedereen, die er één of meer boeken uit neemt, er evenveel voor in de plaats zet. Zo moeten er regelmatig nieuwe boeken in te vinden zijn.

boekenruilkastje kerk Lochristi

“Alles is welkom, alle genres tot alle talen. Het moeten wel mooie boeken zijn want het is niet de bedoeling dat het een rommelkast wordt. Samen dragen we zorg voor het kastje en voor het milieu door boeken met elkaar te delen.”

Kies gerust een boek uit en zet er eentje van jezelf in de plaats. Herhalen mag zo vaak als je wilt. Is het geen leuk idee om ter plaatse op het bankje te lezen of er eentje mee te nemen op de bus?

Je kan via https://www.facebook.com/bibliotheeklochristi ook laten weten dat je een nieuw boek in het ruilkastje hebt geplaatst.

De site van Little Free Library: https://littlefreelibrary.org/ourmap/ is zeker een bezoekje waard of https://www.iedereenleest.be/over-lezen/boekenruilkastjes-vlaanderen

In België zijn er momenteel al 2.800 en in Oost-Vlaanderen vind je er meer dan 280. Met de plaatsing van dit kastje maakt onze gemeente mee deel uit van een ruimer netwerk van boekenruilkastjes.

Ina en mama Cyrielle waren de eerste om er een boek in te plaatsen en eentje mee te nemen.