Bonnebos na meer dan 10 jaar geopend

Het speelbosje aan de Kantschoolweg in Zeveneken werd deze namiddag officieel geopend. Het begon allemaal bijna 15 jaar geleden op initiatief van buurtbewoners.

Aan de Kantschoolweg kwam een verkaveling en de gemeente kocht 3 percelen bouwgrond. In de notulen van de gemeenteraad werd deze aankoop vastgelegd.

“ Op 26 november 2007 ging de raad principieel akkoord met de verkoopbelofte voor het geven van een ‘optie tot aankoop zonder verbintenis’ van 3 percelen bouwgrond gelegen in de verkaveling Kantschoolweg (Bonnebos). De 3 loten samen zijn 1.188 m² groot en de aankoopprijs werd in de verkoopbelofte vastgelegd op 166.828 euro. Alle kosten (notariskosten, opmetingskosten, registratiekosten, …) zijn ten laste van de gemeente.

Het bleef toen een hele tijd stil. Op de gemeenteraad van 2 september 2013 werd beslist een ontwerper aan te stellen voor deze buurtgroenzone, verwaarloosd en verloederd door zwerfvuil en sluikstorten en deze in te richten volgens de principes van Harmonisch Park- en Bosbeheer. De kostprijs bedroeg 6.000 euro.

In februari 2015 werd de volgende stap gezet.

 “ Op 2 september 2013 nam de raad de principebeslissing en keurde de opdrachtdocumenten goed voor de aanstelling van een ontwerper voor de buurtgroenzone Bonnebos. Het college stelde op 26 november 2013 studiebureau bvba Alert Eco uit Gent aan voor de opmaak van het ontwerp- en beheerplan volgens de principes van het Harmonisch Park- en Groenbeheer. Het ontwerp werd voorgelegd aan de jeugdraad, aan de buurtbewoners en aan de milieuraad en werd op elk van deze vergaderingen positief onthaald en gunstig geadviseerd. De kostprijs voor de werken wordt geraamd op 35.000 euro zonder btw. De werken kunnen pas worden uitgevoerd nadat de verkaveling is overgedragen naar de gemeente.”

Door ontwerpfouten en andere obstakels heeft de gemeente dan zelf grotendeels voor de inrichting en aanleg gezorgd van deze 3.500 m² groen.

Eenmaal het lint doorgeknipt, konden de aanwezigen genieten van een warm hapje en drankje.

Eerder verschenen over de buurtgroenzone ‘Bonnebos’: https://www.lochristinaar.com/blog/laatste-gemeenteraad-2012https://www.lochristinaar.com/nieuws/gemeenteraad-op-2-septemberhttps://www.lochristinaar.com/nieuws/gemeenteraad-en-voorzitterswissel-cdv

Scroll naar boven