Bordeaux Primeurwijn in De Lozen Boer

Jean Marie
0 reactie(s)
Bordeaux Primeurwijn in De Lozen Boer

De primeurs Bordeaux 2018 worden in de markt gezet. Sommigen zijn al allemaal gereserveerd. Vrijdag konden we er een 30-tal Klassewijnen proeven in De Lozen Boer. Sommigen kopen nu al om zeker te zijn van hun kistje of zien het zelfs als belegging in sombere tijden voor spaarboekrendementen.

Het was geen gemakkelijk jaar in Bordeaux met veel regen en vochtigheid tot in juli zelfs. Dan klaarde de hemel helemaal op. Voor bio- en biodynamische wijnen was het voorjaar rampzalig met verliezen door meeldauw en valse meeldauw tot meer dan 50%.

Chateau Palmer en Pontet Canet beleefden een heel moeilijk jaar met weinig opbrengst. Dat doet evenwel geen afbreuk aan de kwaliteit. In Sauternes was het alleszins ook heel moeilijk en zo presenteerde d’ Yquem zijn 2018 nog niet. Ook hagelbuien deden hun duit in het zakje en zorgden voor vernieling.

Men spreekt over de vineuze kwaliteiten in Pomerol en Saint-Emilion, alhoewel er op linkeroever ook mooie wijnen werden gemaakt.

In De Lozen was Klassewijnen https://klassewijnen.colruyt.be/spirits/nl/home van de partij waar men een 40 tal primeurwijnen liet proeven. Deze wijnen zijn alleen online te bestellen en worden eind 2020 of begin 2021 geleverd. Het zijn dan ook geprepareerde vaststalen. Zie https://primeurwijn.colruyt.be/primeurs/index.jsp

In de betaalbare klasse kon chateau Lanessan (13.95) en chateau Charmail (15.45) (Haut Médoc) http://www.chateau-charmail.fr/charmail.html ons fel bekoren in rood en Baret (14.50) (Pessac-Léognan) in wit. Wanneer we richting Pomerol en een stuk duurder gaan, dan zijn Vieux Maillet (27.95) en Larmande (29.95) heel mondvullend.

Op de proeftafels ook Pape Clément van Bernard Magrez maar voor deze moet je al 93.50 euro ophoesten. Of Pichon Baron misschien voor 159.90?

Het is altijd aangenaam zo veel unieke wijnen te kunnen proeven op een mooie locatie.