Breaking News: Jonas net naast tijdritpodium op WB Oostende

Bennie
0 reactie(s)
WB Oostende 2019 Jonas Tijdrit

© Tekst & Foto's Bennie Vanderpiete

Dit weekend vindt in Oostende terug de World Cup Paracycling plaats. Het is ondertussen de 4de  editie en eveneens de generale repetitie voor het wereldkampioenschap 2020 dat in de koningin der badsteden plaats zal vinden.

Eerder vandaag werd de tijdrit – uitzonderlijk op donderdag – gereden. In een sterk bezette MH4-klasse, met 31 deelnemers, behaalde Jonas Van de Steene een verdienstelijke 4de plaats. Er stond een strakke wind die de rijders op de zeedijk parten speelde. In het stuk naar het keerpunt haalden ze snelheden tot bijna 60km/u. Op de terugweg – tegen de wind in – was dit nog slechts 28km/u.

De ongenaakbare Jetze Platt uit Nederland toonde zich de snelste en legde de 2 ronden af in 28 min 13 sec. Zijn gemiddelde snelheid bedroeg 38,274 km/u. De Amerikaan Thomas Davis had bijna 24 seconden meer nodig en was zelf 22 seconden sneller dan de Oostenrijker Thomas Fruhwirth die zo als derde mee op het podium mocht.  

Jonas eindigde op iets meer dan 1 minuut van de top-3. Een mooi resultaat en op zijn waarde geklopt. Toch laat deze uitslag het beste verhopen voor de wegrit van zaterdag. Het is duidelijk wie op dit moment de 3 sterksten zijn. Als Jonas er in slaagt hen te volgen, kan hij aan de meet rekenen op zijn sprintsnelheid en behoort een podiumplaats zeker tot de mogelijkheden.

Zaterdag wordt dus de individuele wegrit gereden, zondag om 18.30 uur is er de ploegaflossing.
Lochristinaar volgt de wedstrijden van Jonas in Oostende op de voet, en u mag nadien uiteraard een uitgebreid verslag met foto’s verwachten.

Meer informatie over het parcours en de verkeersmaatregelen vindt u op via volgende link : https://www.oostende.be/paracycling