BREAKING NEWS - Steve Van der Vennet nieuwe voorzitter Open Vld Lochristi

Bennie
0 reactie(s)
Steve Van der Vennet Voorzitter Open Vld Lochristi

© Tekst Bennie Vanderpiete

Open Vld Lochristi hield vandaag zijn driejaarlijkse bestuursverkiezingen. Steve Van der Vennet (48) is de nieuwe voorzitter.

Historiek

Net drie jaar geleden waren er ook bestuursverkiezingen bij Open Vld Lochristi en toen haalde Frederik Van den Berghe het. Frederik volgde toen Steve Van der Vennet op, die sinds april 2016 interimvoorzitter was. Steve verving Frederic Droesbeke toen die schepen werd in vervanging van Patricia Van de Weghe. En de functie van voorzitter is volgens de statuten van Open Vld niet cumuleerbaar met een schepenambt.

Frederik Van den Berghe behaalde een goed resultaat bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen en zal vanaf 01 januari 2022 Jean-Pierre Raman vervangen als 5de schepen, bevoegd voor openbare werken, afvalbeleid en patrimonium. Hij kan dan geen voorzitter meer zijn en besliste om nu niet meer te kandideren. Steve Van der Vennet was vandaag de enige kandidaat en is de nieuwe voorzitter van Open Vld Lochristi tot (minstens) het najaar van 2022.

Steve Van der Vennet

Steve (48) werd geboren in Gent en woonde achtereenvolgens in Zwijnaarde en Gentbrugge. In 1989 leerde hij zijn echtgenote Nadine - uit Lochristi -  kennen. Ze woonden eerst in de Steenakkerlaan en sinds 2003 in Goed ten Pauw. Samen hebben ze 1 dochter, Laura. Steve werkt als operator bij ON Semiconductor, een fabrikant van microchips in Oudenaarde.

In 2012 nam Steve voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Vanop de 25ste plaats behaalde hij 284 stemmen en mocht dan in de OCMW-raad zetelen.
Toen Nathalie Pasqualino in 2015 de gemeente verliet - en dus ook geen gemeenteraadslid kon blijven - verhuisde Steve van de OCMW-raad naar de gemeenteraad.

Steve leerde u misschien kennen als lid van het wijkcomité Vogelwijk of als fotograaf voor Open VLD? Hij is ook actief als BIN-coördinator en zet zich in voor het kinderkankerfonds Koester.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 behaalde Steve 443 stemmen. Het leverde hem een zitje op in de gemeenteraad en de politieraad. Hij is ook voorzitter van de commissie mobiliteit en lid van de commissie onderwijs.  En nu dus voorzitter van Open VLD Lochristi.

In het verleden was de functie van voorzitter ook vaak een opstap naar een schepenambt.

Accenten

We vroegen Steve, in een eerste reactie, welke accenten hij als voorzitter wil zetten.

Ik wil er als voorzitter in eerste instantie over waken dat de objectieven, die onze partij formuleerde in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, maximaal gerealiseerd worden. Niet alles zal mogelijk zijn, dat beseffen we. Daarbij dienen we ook nauwlettend te waken over de financiële toestand van de gemeente. Persoonlijk zal ik proberen accenten te zetten op het vlak van mobiliteit en veiligheid.

(Foto's © Bennie Vanderpiete - Steve Van der Vennet)